مدل سازی ریاضی فرآیند خشکاندن دانههای انار در خشککن فروسرخ | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 10, Volume 13, Issue 56, 1395, Pages 101-112 PDF (298.91 K) | ||
| Authors | ||
| محمد هادی خوش تقاضا* 1; علی متولی2; سعید مینایی1; احمد عباس زاده3 | ||
| 1گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس | ||
| 2گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
| 3گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
| Abstract | ||
| چکیده در این پژوهش، دانه های انار بوسیله خشک کن فرو سرخ خشک گردید. به منظور تخمین و انتخاب یک مدل ریاضی مناسب، ضریب موثر انتشار رطوبت و مقادیر انرژی فعال سازی، آزمایشهای خشک کردن دانه انار در چهار سطح سرعت هوا (3/0، 5/0، 7/0 و 1 متر بر ثانیه) و شدت تابش (22، 31 و 49 وات بر سانتیمترمربع) انجام گرفت. دادههای تجربی با انواع مدلهای نیمه نظری و تجربی ارزیابی شد و نهایتاً از میان مدلهای مورد نظر، مدل میدیلی با توجه به معیارهای 2R ،2χ و RMSE به عنوان بهترین مدل انتخاب شد. ضریب موثر انتشار رطوبت دانههای انار بین 9-10×4/0 تا 9-10×21/3 متر مربع بر ثانیه بدست آمد. انرژی فعال سازی با استفاده از یک رابطه نمایی بر مبنای رابطه آرینوس محاسبه شد. مقادیر انرژی فعالسازی در روش اول بین (43/0 تا 17/1) وات بر گرم سانتیمتر مربع و در روش دوم بین (72/0 تا 1/1) وات برگرم سانتیمترمربع بدست آمد. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: سینتیک خشکشدن; ضریب موثر انتشار; انرژی فعالسازی; دانههای انار | ||
|
Statistics Article View: 182 PDF Download: 121 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,577 |
| Article View | 19,954,901 |
| PDF Download | 16,089,590 |