بررسی شرایط تولید رامنولیپید به منظور مصرف در صنعت غذا با استفاده از سویههای مختلف باسیلوس و تاثیر عوامل مختلف بر تولید آن | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 14, Volume 13, Issue 55, 1395, Pages 161-166 PDF (199.66 K) | ||
| Authors | ||
| حمید راشدی* 1; علی ایزدی2 | ||
| 1دانشیار گروه بیوتکنولوژی، دانشکده مهندسی شیمی، پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران. | ||
| 2دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی- بیوتکنولوژی، دانشکده مهندسی شیمی، پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران. | ||
| Abstract | ||
| بیوسورفکتانتها ترکیبات دوگانه دوستی هستند که توسط باکتریو قارچتولید میشوند و قادرند کشش سطحی را کاهش دهند. این ترکیبات به دلیل سمیت کمتر و تجزیهپذیری بهتر نسبت به سورفکتانتهای شیمیایی ارجحیت دارند و کاربرد بسیاری در صنایع نفتی، غذایی و داروسازی دارند. هدف از این تحقیق، بررسی شرایط تولید بیوسورفکتانتهای حاصل از سویههای باسیلوس شناسایی شده در آزمایشگاه بیوتکنولوژی دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه تهران بود که به ترتیب HR1،HR2 و HR3 نامگذاری شدهاند.پس از انجام عمل تلقیح، محیط کشت در شیکرانکوباتور با دما، زمان و دورهای مختلف قرار داده شد و سپس بیوسورفکتانتهای حاصل توسط حلال استخراج و اندازهگیری شد. با توجه به نتایج بدست آمده دما، زمان گرمخانهگذاری و دور همزن از عوامل موثر بر تولید بیوسورفکتانت هستند. بیشترین مقدار بیوسورفکتانت توسط سویه HR1 در دمای C°33 و دور همزن rpm150 پس از 5 روز گرمخانهگذاری بدست آمد. برای تولید بیوسورفکتانت جهت استفاده در صنایع گوناگون به ویژه صنعت غذا، سویه باسیلوس HR1 مناسب است. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: رامنولیپید; بیوسورفکتانت; باسیلوس; صنعت غذا | ||
|
Statistics Article View: 184 PDF Download: 106 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,571 |
| Article View | 19,761,368 |
| PDF Download | 15,979,682 |