ارزیابی فعالیت ضد میکروبی عصارههای آبی و اتانولی آلوئه ورا روی باکتری های شاخص بیماریزا (استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیاکلی، لیستریا مونوسیتوژنز) | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 13, Volume 13, Issue 55, 1395, Pages 149-159 PDF (879.14 K) | ||
| Authors | ||
| مصطفی شاملو* 1; مسعود یاورمنش2 | ||
| 1دانشآموخته کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قوچان، گروه کشاورزی، قوچان، ایران | ||
| 2عضو هیأت علمی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
| Abstract | ||
| چکیده در این پژوهش اثر ضد میکروبی عصارههای آبی و اتانولی آلوئه ورا روی باکتریهای شاخص بیماریزا استافیلوکوکوس اورئوس(ATCC25923)، اشرشیاکلی (ATCC25922)، لیستریا مونوسیتوژنز (ATCC33090) به روش انتشار دیسک در آگار و براث میکرودیلوشن انجام گرفت. نتایج نشان داد باکتریهای گرم مثبت نسبت به عصاره اتانولی آلوئه ورا حساستر از باکتریهای گرم منفی میباشند. گمان میرود این پدیده به علت تحمل ذاتی باکتریهای گرم منفی، بهواسطه ساختار ویژه دیواره سلولی و استحکام این دیواره نسبت به باکتریهای گرم مثبت و همچنین ماهیت و ترکیبات مؤثره گیاهی باشد. عصاره اتانولی آلوئه ورا حداکثر فعالیت ضد باکتریایی را در مقابل باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا مونوسیتوژنز از خود نشان داد که حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) عصاره اتانولی در غلظت 132/0 روی استافیلوکوکوس اورئوس و در غلظت 625/0 روی لیستریا مونوسیتوژنز برحسب mg/ml بود. حداکثر قطر هاله مهارکننده توسط عصاره اتانولی آلوئه ورا روی باکتری استافیلو کوکوس اورئوس با قطر 12میلیمتر و پسازآن روی لیستریا مونوسیتوژنز با قطر 8 میلیمتر مشاهده شد، عصاره آبی آلوئه ورا هیچ فعالیت ضد باکتریایی از خود نشان نداد. گمان میرود ترکیبات ضد باکتریایی مانند: آنتراکینون و دهیدروکسی آنترا به همراه ساپونین بیشترین نقش را در فعالیت ضد باکتریایی عصاره اتانولی آلوئه ورا داشته باشند. | ||
| Keywords | ||
| کلیدواژگان: آلوئه ورا; فعالیت ضد باکتریایی; عصاره آبی; عصاره اتانولی; باکتریهای شاخص پاتوژن | ||
|
Statistics Article View: 212 PDF Download: 118 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,571 |
| Article View | 19,761,580 |
| PDF Download | 15,979,894 |