بررسی فعالیت ضد میکروبی باکتری های اسید لاکتیک جدا شده از پنیر سنتی کردی در مقایسه با سویه های تجاری | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 9, Volume 13, Issue 55, 1395, Pages 103-113 PDF (180.75 K) | ||
| Authors | ||
| سید محمد باقر هاشمی1; فخری شهیدی2; سید علی مرتضوی2; الناز میلانی* 3; زرین اسحاقی4 | ||
| 1دانشجوی دکتری گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد | ||
| 2استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد | ||
| 3استادیار پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی مشهد | ||
| 4دانشیار گروه شیمی دانشگاه پیام نور مشهد | ||
| Abstract | ||
| چکیده در این مطالعه، فعالیت ضد میکروبی باکتری های اسید لاکتیک جداسازی شده از پنیر سنتی کردی مورد ارزیابی قرار گرفت. ابتدا پالیده کشت باکتری های اسید لاکتیک جدا و بخشی از آن تحت تیمار حرارتی و خنثی سازی با سود قرار گرفت و با استفاده از روش چاهک، دیسک و کمترین غلظت بازدارندگی، خاصیت ضد میکروبی آن ها بر ضد باکتری های بیماری زا بررسی شد. نتایج نشان داد باکتری های اسید لاکتیک جدا شده از پنیر کردی در مقایسه با سویه های تجاری خاصیت ضد میکروبی مناسبی داشتند و حرارت دادن پالیده ی کشت آن ها تاثیری در کاهش و یا افزایش خاصیت ضد میکروبی نشان نداد اما تیمار با سود خاصیت ضد میکروبی را به صفر رساند. کمترین غلظت بازدارندگی سویه های بومی با سویه های تجاری نیز تفاوت معنا داری را نشان نداد. همچنین با بررسی خاصیت تجمعی ، باکتری های اسید لاکتیک بومی خاصیت تجمعی قابل قبولی را با باکتری های بیماری زا نشان دادند که ازدیگر عوامل ضد میکروبی آن ها می باشد. نتایج این پژوهش نشان داد که باکتری های اسید لاکتیک بومی و متابولیت های تولیدی آن ها می توانند به عنوان ترکیب های ضد میکروبی طبیعی کاربرد داشته باشند. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژه گان: باکتری های اسید لاکتیک; باکتری های بیماری زا; پنیر سنتی کردی; خاصیت ضد میکروبی | ||
|
Statistics Article View: 229 PDF Download: 126 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,571 |
| Article View | 19,761,587 |
| PDF Download | 15,979,901 |