تعیین مختصات رنگ نمونه های شکرخام نیشکری وارداتی بوسیله اسپکتروفتورادیومتر و بررسی همبستگی آن ها با برخی خصوصیات کیفی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 6, Volume 13, Issue 55, 1395, Pages 69-79 PDF (384.81 K) | ||
| Authors | ||
| محمد عرفان بهرامی1; کیوان انصاری* 2; مسعود هنرور3 | ||
| 1دانشجوی دکتری علوم وصنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات تهران و عضو واحد تحقیق و توسعه شرکت قند هگمتان همدان | ||
| 2استادیار، گروه پژوهشی نمایش رنگ و پردازش تصویر، موسسه پژوهشی علوم و فناوری رنگ، تهران، ایران | ||
| 3استادیار گروه علوم و صنایع غذایی،دانشگاه آزاد اسلامی،واحد علوم و تحقیقات تهران، گروه علوم و صنایع غذایی | ||
| Abstract | ||
| چکیده شکرخام نیشکری یکی از فراورده های مهم و پرمصرف در صنعت قند و شکر به شمار می رود. خصوصیات کیفی این محصول می تواند بارزترین تاثیر را در تهیه شکر سفید با بالاترین کیفیت داشته باشد. هدف از این تحقیق یافتن هر نوع همبستگی میان مختصات رنگ و خصوصیات کیفی مختلف نمونه های شکرخام نیشکری وارداتی موجود در بازار کشور بود. اطلاعات طیفی نمونه های شکرخام به کمک دستگاه اسپکتروفتورادیومتر در محدوده طول موجی 380 الی 780 نانومتر بدست آمده و تبدیل به مختصات رنگ گردیدند. سپس میزان همبستگی مختصات رنگ با برخی از خصوصیات کیفی نمونه های شکر خام از جمله میزان خاکستر، درصد ساکارز، درصد اینورت،شدت رنگ محلول ، pH ، مقدار نشاسته، غلظت دکستران، درصد رطوبت و میزان ضریب شکست تعیین گردید. نتایج نشان دهنده همبستگی در سطح بالای برخی از پارامترهای کیفی مانند نشاسته ، خاکستر و رنگ محلول با برخی از مختصات رنگی همچون L*، a* ، b* ، C*، h، X، Y، Z، x ، y ، Y.I بود. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: شکرخام وارداتی; رنگ سنجی; مختصات رنگ; خصوصیات کیفی; اسپکتروفتورادیومتر | ||
|
Statistics Article View: 185 PDF Download: 168 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,571 |
| Article View | 19,761,587 |
| PDF Download | 15,979,901 |