بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و عملکردی لیزوزیم اصلاح شده با تراگاکانتین | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 1, Volume 13, Issue 55, 1395, Pages 1-11 PDF (220.57 K) | ||
| Authors | ||
| رویا کشنی* 1; محمود امین لاری2; مهرداد نیاکوثری3; عسگر فرحناکی3; غلامرضا مصباحی4 | ||
| 1بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز | ||
| 2ستاد بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، و بخش بیوشیمی ، دانشکده دامپزشکی ، دانشگاه شیراز | ||
| 3دانشیار بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز | ||
| 4استادیار بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز | ||
| Abstract | ||
| چکیده در سال های اخیر، پیشرفت هایی در بهینه کردن عملکردهای بیوکاتالیتیکی آنزیم ها صورت گرفته است. واکنش های بین آنزیم ها و ماکروملکول ها نقش مهمی در پایداری ساختار و عملکرد آنزیم ها دارد. لیزوزیم آنزیمی است که هیدرولیز باندهای (4-1) ß میان N-استیل مورامیک اسید و N-استیل گلوکز آمین موجود در ساختار دیواره سلولی باکتری ها را کاتالیز می کند. کتیرا به عنوان یکی از پلیمرهای آلی مترشحه از نوعی گیاه تیره گون از جمله ترکیبات مهم در داروسازی و تولید ریز مغذی های غذایی می باشد. این بیوپلیمر از دو جزء محلول و نامحلول به نام های تراگاکانتین و تراگاکانتیک اسید (باسورین) تشکیل شده است. هدف از این تحقیق اتصال تراگاکانتین (جزء محلول در آب هیدروکلوئید کتیرا) به آنزیم لیزوزیم از طریق واکنش میلارد است. اتصال کووالانسی این هیدروکلوئید به لیزوزیم با روش های الکتروفورز SDS-PAGE و کروماتوگرافی تبادل یون تایید گردید. آنالیزهای بررسی خواص عملکردی کانژوگه ی به دست آمده بهبود حلالیت، فعالیت امولسیون کنندگی و کف کنندگی را نشان داد. همچنین پایداری حرارتی لیزوزیم در این نمونه ها افزایش یافت. بنابر نتایج این تحقیق اتصال لیزوزیم با تراگاکانتین می تواند کاربرد این هیدروکلوئید را به یک ترکیب عملگر و لیزوزیم را به عنوان یک ترکیب ضدمیکروبی طبیعی در صنایع غذایی و دارویی افزایش دهد. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: لیزوزیم; تراگاکانتین; واکنش میلارد; خواص عملکردی; پایداری حرارتی | ||
|
Statistics Article View: 220 PDF Download: 95 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,571 |
| Article View | 19,761,578 |
| PDF Download | 15,979,890 |