بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی روغن دانه نارنج استخراج شده به روش های مختلف | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 11, Volume 13, Issue 54, 1395, Pages 121-133 PDF (2.16 M) | ||
| Authors | ||
| نرجس گرجی1; محمد تقی گلمکانی* 2; غلامرضا مصباحی3; مهرداد نیاکوثری4; محمد هادی اسکندری4; سارا مزیدی1 | ||
| 1دانش آموخته کارشناسی ارشد، بخش علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز | ||
| 2دکتری، استادیار، بخش علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز | ||
| 3ستادیار، بخش علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز | ||
| 4دانشیار، بخش علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز | ||
| Abstract | ||
| چکیده در این پژوهش، روغن دانه نارنج (Citrus aurantium) با روش های استخراج به کمک امواج فراصوت، الکترومنتل و سوکسله استخراج شد و خصوصیات فیزیکی (وزن مخصوص، ضریب شکست، نقطه ذوب، ویسکوزیته و رنگ) و شیمیایی (عدد صابونی، عدد استری، عدد اسیدی، اسیدیته، عدد پراکسید و عدد یدی) روغن های استخراج شده مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان دادند که برخی خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن دانه نارنج مانند عدد اسیدی، اسیدیته، عدد پراکسید، عدد یدی، نقطه ذوب، ویسکوزیته و رنگ تحت تأثیر روش استخراج بوده و برخی ویژگی های دیگر مانند عدد صابونی، عدد استری، وزن مخصوص و ضریب شکست آن تحت تأثیر روش استخراج نمی باشند. علاوه بر این، نتایج این پژوهش مشخص کرد که روغن دانه نارنج دارای مزایایی نظیر اسیدهای چرب آزاد، عدد اسیدی، عدد پراکسید و نقطه ذوب پایین و همچنین عدد صابونی و عدد استری بالا می باشد. از این رو، می توان روغن دانه نارنج را به عنوان یک روغن خوراکی مناسب معرفی کرد. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژه گان: دانه نارنج; استخراج; روغن; امواج فراصوت | ||
|
Statistics Article View: 208 PDF Download: 164 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,672 |
| Article View | 24,384,140 |
| PDF Download | 17,531,356 |