تأثیر روشهای مختلف آماده سازی اولیه (کامل، شکم خالی و فیله شده) بر کیفیت و مدت ماندگاری ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) در دمای˚C18- | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 6, Volume 13, Issue 52, 1395, Pages 55-65 PDF (196.55 K) | ||
| Authors | ||
| بهاره شعبانپور1; صونا کلته* 2; افسانه ندیمی3; فاطمه گلعلی پور3; مریم آذری به4; مرضیه کی شمس5; محیا نامدار3 | ||
| 1استاد گروه شیلات، دانشکده شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
| 2کارشناس ارشد فراوری محصولات شیلاتی، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل | ||
| 3کارشناس ارشد فراوری محصولات شیلاتی، دانشکه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
| 4کارشناس ارشد فراوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات، دانشگاه تربیت مدرس | ||
| 5دانشجوی کارشناسیی ارشد فراوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات، دانشگاه تهران | ||
| Abstract | ||
| چکیده هدف از این مطالعه بررسی اثر روشهای مختلف آماده سازی اولیه ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykis)(کامل، شکم خالی، فیله و فیله پروانهای) بر کیفیت و مدت ماندگاری طی 4 ماه نگهداری در فریزر خانگی بود. به این منظور ماهیان قزلآلا پس از انتقال به آزمایشگاه و شستشو، به روشهای ذکرشده آماده گردیدند و ارزیابی کیفی ماهیان در انتهای هر ماه از طریق اندازهگیری فاکتورهای شیمیایی (اسیدهای چرب آزاد، تیوباربیتوریک اسید، پروتئین، چربی، رطوبت، خاکستر، رطوبت تحت فشار،pH و میزان آهن هم) و حسی (طعم، بو، بافت، رنگ) انجام شد. با گذشت زمان نگهداری میزان آهن هم کاهش یافت، طوری که در انتهای دوره نگهداری تیمار کامل میزان آهم هم بیشتری نشان داد. همچنین میزان رطوبت تحت فشار، TBA و FFA در تیمارهای مختلف افزایش یافت و در ماه 4 نگهداری، مقادیر این متغیرها در تیمار کامل کمتر بود. نتایج آنالیز حسی بیانگر کاهش مطلوبیت تمامی تیمارها با افزایش زمان نگهداری بود اما این میزان کاهش در ماهی کامل کمتر بود. با توجه به نتایج به دست آمده میتوان عنوان نمود که نگهداری ماهی به شکل کامل نسبت به شکلهای دیگر آن پیشنهاد میگردد. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykis); انجماد; ماندگاری; فیله; شکم خالی | ||
|
Statistics Article View: 287 PDF Download: 148 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,577 |
| Article View | 19,940,055 |
| PDF Download | 16,083,521 |