به کار گیری روشهای پیشپردازش داده های حاصل از طیف سنجی مرئی/ مادون قرمز نزدیک در تبیین مدلی برای پیشگویی ماده جامد محلول و اسیدیته لیموترش | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 10, Volume 13, Issue 53, 1395, Pages 103-112 PDF (312.91 K) | ||
| Authors | ||
| امیر جاجرمی1; مسعود تقی زاده* 2; آمنه سازگارنیا3; خلیل بهزاد4 | ||
| 1دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم وصنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
| 2استادیار گروه علوم وصنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
| 3دانشیار گروه فیزیک پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد | ||
| 4استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
| Abstract | ||
| چکیده ارزیابی خصوصیات کیفی از دوره نگهداری تا مصرف از مهمترین فاکتورهای کاهش ضایعات محصولات غذایی میباشد. بدین منظور در سالیان اخیر تحقیقات بسیاری برای توسعه روشهایی سریع و در عین حال غیر مخرب، توسعه یافته است. در این پژوهش توانمندی روش طیف سنجی مرئی/مادون قرمز نزدیک به عنوان روشی غیر مخرب و در عین حال سریع به منظور تعیین خصوصیات کیفی لیموترش شامل میزان ماده جامد خشک محلول و اسیدیته در حالت انعکاسی و در محدوده 400 تا 1000 نانومتر مورد ارزیابی قرار گرفت و کاربرد روشهای پیش پردازش و اصلاح طیف از جمله تبدیل متغیر نرمال استاندارد، تصحیح پخش افزاینده، فیلتر میانه و ساویتزکی گولی، مشتق گیری بر روی دادههای طیفی به منظور تبیین مدلی با صحت و دقت بالا برای پیشگویی خصوصیات کیفی بدون آسیب به ساختار لیموترش مورد بررسی قرارگرفت. مدل پیشگویی با استفاده از روش حداقل مربعات جزئی تبیین گردید. ضریب تعیین و ریشه مربعات خطای پیشگویی برای ماده خشک محلول و اسیدیته به ترتیب 994/0، 105/0 درجه بریکس و 909/0، 118/0 حاصل گردید. نتایج حاصل از این پژوهش بیانگر اهمیت روشهای پیش پردازش دادههای حاصل از طیف سنجی مرئی/ مادون قرمز نزدیک در تبیین مدلی با صحت بالا برای پیش بینی خصوصیات کیفی درونی لیموترش میباشد. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژهگان: خصوصیات کیفی; طیف سنجی مرئی/مادون قرمزنزدیک; لیموترش; روشهای پیش پردازش; مدلهای پیشگویی | ||
|
Statistics Article View: 199 PDF Download: 142 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,818,867 |
| PDF Download | 16,009,197 |