بررسی تأثیر پلیالها (گلیسیرین، پروپیلنگلایکول، سوربیتول)، شربت اینورت و شربت گلوکز بر حجممخصوص خمیر و زمان ماندگاری کیک روغنی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 7, Volume 13, Issue 53, 1395, Pages 71-78 PDF (1.53 M) | ||
| Authors | ||
| بابک غیاثی طرزی1; پرستو دامن افشان2 پرستو دامن افشان2* 2; سارا ندیمی بوشهری3; حسین باخدا4 | ||
| 1استادیار دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشکده علوم و صنایع غذایی، تهران، ایران. | ||
| 2کارشناس ارشد مهندسی علوم و صنایع غذایی، واحد تحقیقات و توسعه شرکت آذرنوش شکوفه، تهران، ایران. | ||
| 3کارشناس ارشد مهندسی شیمی، واحد تحقیقات و توسعه شرکت آذرنوش شکوفه، تهران، ایران. | ||
| 4استادیار دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، گروه مکانیزاسیون کشاورزی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، تهران، ایران. | ||
| Abstract | ||
| چکیده محصولات نانوایی به مانند سایر فرآوردههای غذایی تحت تاثیر فساد فیزیکی، شیمیایی و میکروبی قرار دارند. رشد میکروبی مشکل اصلی فرآوردههای نانوایی با میزان رطوبت متوسط و بالا میباشد که میتواند زمان ماندگاری این محصولات را محدود کند. فعالیت آبی یک خصوصیت فیزیکی است که با ایمنی میکروبی مواد غذایی رابطهی مستقیمی دارد. غذاهای با فعالیت آبی کمتر به دلیل کاهش میزان آب آزاد و در نتیجه کاهش رشد میکروبی از زمان ماندگاری بالاتری برخوردارند. در این پژوهش بررسی تاثیر پلیالها (گلیسیرین، سوربیتول، پروپیلنگلایکول)، شربت اینورت و شربت گلوکز بر خصوصیات کیفی خمیر و کیک روغنی مورد مطالعه قرار گرفت. پلیالها، شربت اینورت و شربت گلوکز در 5 سطح (1، 2، 3، 4 و 5%) مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج نشان داد، کیکهای تهیه شده با پروپیلنگلایکول از حجممخصوص خمیر بیشتر، ارتفاع کیک کمتر و رطوبت کیک بیشتری برخودار بودند (05/0P<). گلیسیرین و پروپیلنگلایکول در مقایسه با سوربیتول، شربت اینورت و شربت گلوکز اختلاف معنیداری در کاهش فعالیت آبی نمونههای کیک داشتند (05/0P<). بنابراین کیکهای حاوی گلیسیرین و پروپیلنگلایکول در مقایسه با سوربیتول، شربت اینورت و شربت گلوکز زمان ماندگاری بیشتری داشتند. همچنین کیکهای تهیه شده با اینورت از pH کمتری برخوردار بودند(05/0P<). بنابراین استفاده از پلیالها را میتوان در افزایش کیفیت و افزایش زمان ماندگاری کیک توصیه نمود. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: پلیالها; فعالیت آبی; کیک; زمان ماندگاری | ||
|
Statistics Article View: 187 PDF Download: 130 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,820,467 |
| PDF Download | 16,010,429 |