تشخیص آلودگی میکروبی پاکتهای شیر UHT با استفاده از سیستم فراصوت | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 13, Volume 13, Issue 51, 1395, Pages 149-157 PDF (1.51 M) | ||
| Authors | ||
| وحید محمدی1; رحیم ابراهیمی* 2; مهدی قاسمی ورنامخواستی3; مریم عباس والی4; علی لحیمگرزاده5 | ||
| 1دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد | ||
| 2دانشیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد | ||
| 3استادیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد | ||
| 4استادیار گروه بهداشت و کترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد شهرکرد | ||
| 5کارشناسی گروه مهندسی برق، دانشگاه شهاب دانش تهران | ||
| Abstract | ||
| چکیده در پژوهش حاضر سیستم فراصوت کنترل کیفی برای تشخیص آلودگی میکروبی پاکتهای شیر UHT ارائه شده است. این سیستم بدون باز نمودن پاکت قادر به تشخیص آلودگی میکروبی شیر است. رشد میکرواورگانیزمها سبب تغییر در خواص فیزیکی و شیمیایی شیر میشود که متعاقب آن مشخصههای فراصوتی شیر نیز متحمل تغییراتی خواهند شد. در این پژوهش دامنه ولتاژ و زمان تأخیر امواج فراصوت اندازهگیری شدند. فرکانس مرکزی دیسکهای پیزوالکتریک، MHz 02/1 بود و تمام آزمایشها در °C35 انجام شدند. آزمونهای فراصوت برای میکروبهای Escherichia coli، Staphylococcus aurous و Bacillus cereusانجام گرفت. نتایج بدست آمده حاکی از تأثیر متابولیسم باکتریهای مختلف بر خصوصیات شیمیایی شیر و تأثیر آن بر فرآیند تشخیص آلودگی میکروبی بود. سیستم فراصوت قادر به تشخیص آلودگی میکروبی پاکتها پس از گذشت 25/7 تا 5/12 ساعت از زمان تلقیح بود. همچنین نتایج نشان داد سیستم قادر به تشخیص آلودگی میکروبی در اسیدیته و pHهای مختلف پاکتهای میکروبی است. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: فراصوت; آلودگی میکروبی; شیر | ||
|
Statistics Article View: 125 PDF Download: 124 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,848,739 |
| PDF Download | 16,034,544 |