بررسی تاثیر دما، نوع بسته بندی و اتمسفر اصلاح شده بر خصوصیات کیفی گوجه فرنگی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 1, Volume 13, Issue 51, 1395, Pages 1-13 PDF (363.4 K) | ||
| Authors | ||
| رضا طباطبایی کلور* 1; آرش ابراهیمیان2; سید جعفر هاشمی3 | ||
| 1دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
| 2دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
| 3استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
| Abstract | ||
| چکیده نگهداری سبزیها و میوهها در کوتاه مدت و بلندمدت بطوری که تازگی محصول حفظ شود یکی از چالش های مهم فرایند پس از برداشت می باشد. در پژوهش حاضر، تاثیر نوع بستهبندی، اتمسفر اصلاح شده و دما بر کیفیت پس از برداشت گوجه فرنگی در طول دوره نگهداری مورد بررسی قرار گرفت. تیمارها عبارت بودند از دو ترکیب گازی فعال (N288% + CO28% + O24% و N288% + CO24% + O28%) و غیر فعال، دو نوع پوشش پلی پروپیلن و پلی اتیلن و دو دمای نگهداری 1±4 و 2±20 درجه سانتیگراد. تاثیر تیمارهای مورد اشاره بر فاکتورهای درصد کاهش وزن، سفتی بافت، مواد جامد محلول، اسیدیته قابل تیتراسیون و pH گوجه فرنگی در پایان 20 روز از زمان نگهداری در قالب طرح کاملا تصادفی با آزمایش فاکتوریل در سه تکرار بررسی شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثرات ترکیب گازی، نوع پوشش و دما بر فاکتورهای مورد اشاره در سطح 1% معنی دار است. پوشش پلیپروپیلن به دلیل ضخامت کمتر و نفوذپذیری بیشتر به گاز اکسیژن نسبت به پوشش پلی اتیلن، باعث ایجاد اتمسفر مطلوب و حفظ بهتر خصوصیات گوجه فرنگی شد. همچنین، دمای 4 درجه سانتیگراد به دلیل کند نمودن کلیه فرآیندهای متابولیکی در حفظ خصوصیات کمی و کیفی گوجه فرنگی بهتر از دمای 20 درجه سانتیگراد بود. ترکیب گازی اول به دلیل داشتن CO2 بیشتر و کم کردن تنفس برای گوجه فرنگی مناسبتر بود. گوجه فرنگیهای نگهداری شده در پوشش پلی پروپیلن و ترکیب گازی اول (N288% + CO28% + O24%) در دمای 4 درجه سانتیگراد بهترین کیفیت را داشتند. بطورکلی نگهداری محصولات در بستهبندی با اتمسفر اصلاح شده سبب حفظ کیفیت محصولات و افزایش عمر ماندگاری آنها میشود. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: گوجه فرنگی; بسته بندی; اتمسفر اصلاح شده; کیفیت | ||
|
Statistics Article View: 146 PDF Download: 114 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,877,465 |
| PDF Download | 16,059,653 |