راهبرد های تجاری سازی یافته های تحقیقات دانشگاهی در صنایع غذایی کشاورزی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 20, Volume 12, Issue 49, 1394, Pages 197-208 PDF (164.28 K) | ||
| Authors | ||
| حسن یعقوبی1; محمد چیذری* 2; سید محمود حسینی3; ابوالقاسم شریف زاده4 | ||
| 1دانشجوی دکتری ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس | ||
| 2استاد ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس | ||
| 3استاد ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه تهران | ||
| 4استادیار ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
| Abstract | ||
| چکیده روش اصلی مورد استفاده در این مطالعه تکنیک دلفای بود. در متداولتین شکل، دلفای حداقل شامل سه ابزار مختلف است که در مطالعه حاضر در قالب سه دور جداگانه انجام گرفته است. بروکس (1972) اظهار میدارد که تعداد مراحل دلفای میتواند توسط محقق از پیش تعیین شده باشد یا اینکه تا زمانی که گروه به اجماع برسد ادامه یابد. هدف اصلی این تحقیق شناسایی راهبردهای تجاریسازی یافتههای تحقیقات دانشگاهی در صنایع غذایی کشاورزی بود. هفتاد و چهار عضو هیأت علمی گروه صنایع غذایی کشاورزی که در دانشگاههای دولتی مشغول به کار بودند به عنوان پانل متخصصان در این مطالعه مورد استفاده قرار گرفتند. در نهایت، 25 عضو هیأت علمی پرسشنامههای هر سه دور را تکمیل نمودند. اولین دور پرسشنامه از طریق انجام مرور ادبیات با یک سؤال باز پاسخ تدوین گردید. روایی محتوایی این پرسشنامه با کمک اساتید گروههای ترویج و آموزش کشاورزی و صنایع غذایی دانشگاه تربیت مدرس مورد تأیید قرار گرفت. اعضای پانل 17 راهبرد مربوط به تجاریسازی یافتههای تحقیقات دانشگاهی صنایع غذایی را در دور اول شناسایی نمودند. شایان ذکر است که در مورد 15 راهبرد در مرحل سوم پانل متخصصان به اجماع رسیدند. دادههای جدول 3 نشان میدهد که سطح موافقت اعضای پانل در رابطه با تجاری سازی نتایج تحقیقات دانشگاهی بیش از 80 درصد بوده است. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: تجاری سازی; تحقیقات دانشگاهی; تحقیقات صنایع غذایی کشاورزی; تکنیک دلفای; پانل متخصصان | ||
|
Statistics Article View: 186 PDF Download: 71 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,818,866 |
| PDF Download | 16,009,194 |