بررسی اثر روغن زیتون بر خواص فیزیکی، مکانیکی و ممانعت کنندگی فیلم خوراکی کازئینات | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 16, Volume 12, Issue 49, 1394, Pages 155-166 PDF (485.36 K) | ||
| Authors | ||
| زهرا امام جمعه* 1; آرزو کرمی مقدم2; سیدعلی یاسینی اردکانی3 | ||
| 1استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، دانشگاه تهران | ||
| 2دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاداسلامی واحد علوم و تحقیقات، یزد، ایران | ||
| 3استادیارگروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، یزد، ایران | ||
| Abstract | ||
| چکیده این مطالعه به بررسی اثر روغن زیتون بر روی فیلم های مبتنی بر کازئینات می پردازد. فیلم های خوراکی بر پایه کازئینات (w/v 5%) و گلیسرول (w/w 30%) با غلظت های مختلف روغن زیتون (w/w 30، 20، 10 و 0%) با استفاده از روش قالب ریزی تهیه شدند. تاثیر افزودن روغن زیتون به فیلم با بررسی خواص فیزیکیو مکانیکی مورد مطالعه قرار گرفت. میکروسکوپ الکترونیروبشی (SEM) نیز به منظور تجزیه و تحلیل ریزساختار فیلم ها استفاده شد. با افزایش غلظت روغن زیتون تا(w/w) 30% مقادیر ضخامت و حلالیت به ترتیب از 050/0 میلی متر و 18/92% به 042/0 میلی متر و 84/61% کاهش پیدا کرد و موجب مات شدن فیلم ها گردید. همچنین افزودن روغن زیتون به امولسیون کازئینات به طور قابل توجهی باعث بهبود نفوذپذیری(تا (g/s.m.Pa)10-10× 9)به بخار آب گردید، اما خواص مکانیکی کاهش پیدا کرد. نتایج نشان می دهد که ساختار و خواص فیلم های خوراکی کازئینات بوسیله روغن زیتون اصلاح شده و بهبود می یابد. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: خواص فیزیکی; خواص مکانیکی; روغن زیتون; فیلم خوراکی; کازئینات; نفوذپذیری به بخار آب | ||
|
Statistics Article View: 262 PDF Download: 125 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,818,866 |
| PDF Download | 16,009,194 |