اندازه گیری فولات در آرد غنی شده به روش استخراج سه آنزیمی و سنجش میکروبی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 6, Volume 12, Issue 49, 1394, Pages 51-59 PDF (215.73 K) | ||
| Authors | ||
| مریم هاشمی1; صدف محرابی2; سید عباس شجاع الساداتی* 3; سید محمد موسوی4 | ||
| 1استادیار، پژوهشکده بیوتکنولوژی و کشاورزی ایران. | ||
| 2دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی شیمی، گروه بیوتکنولوژی، دانشگاه تربیت مدرس | ||
| 3استاد گروه بیوتکنولوژی، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه تربیت مدرس | ||
| 4استادیار گروه بیوتکنولوژی، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه تربیت مدرس | ||
| Abstract | ||
| چکیده فولیک اسید (ویتامین 9B) یکی از ویتامینهای موردنیاز بدن انسان است که باید به میزان کافی توسط بدن دریافت گردد. از این رو در دو دههی گذشته، تلاشها برای اندازه گیری دقیق این ویتامین در مواد غذایی افزایش یافته است. چندین روش برای اندازه گیری فولیک اسید وجود دارد که در این پژوهش دو مورد از آنها مورد بررسی قرار گرفته است. روش اصلی موردنظر روش استخراج سه آنزیمی و سنجش میکروبی این ویتامین بود که به کمک سه آنزیم آلفا آمیلاز، پروتئاز و کانژوگاز و باکتری لاکتوباسیلوس رامنوسیس (7469ATCC ) انجام شد. روش دوم که بیشتر به منظور مقایسه با نتایج حاصل از روش اول مورد استفاده قرار گرفت روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا بود. نتایج به دست آمده از این پژوهش حاکی از آن بود که روش سنجش میکروبی نسبت به کروماتوگرافی مایع از صحت بالاتری برخوردار است، چرا که میزان به دست آمده برای فولیک اسید به روش میکروبی حدوداً 50 درصد بیشتر از مقداری است که توسط روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا اندازهگیری شد. بخش زیادی از این اختلاف مربوط به استخراج کاملتر فولیک اسید که توسط سه آنزیم مذکور انجام شد، برمیگردد.با توجه به این پژوهش مشخص شد که روش استخراج سه آنزیمی و سنجش میکروبی برای تعیین میزان ویتامین حساس فولیک اسید و همچنین فولات کل موجود در آردهای غنی شده مناسب تر از روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا به شمار میرود. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: فولیک اسید; استخراج سه آنزیمی; سنجش میکروبی; آرد غنی شده; کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا | ||
|
Statistics Article View: 221 PDF Download: 82 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,813,146 |
| PDF Download | 16,005,845 |