شناسایی کمی و کیفی آنتوسیانین ها در عصاره پوست انار | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 4, Volume 12, Issue 49, 1394, Pages 31-40 PDF (192.39 K) | ||
| Authors | ||
| رحمت اله زارع زاده مهریزی* 1; زهرا امام جمعه2; محمد شاهدی باغ خندان3; الهه لونی4; حمیدرضا اخوان5; جواد بیابانی6 | ||
| 1دانشآموخته کارشناسی ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه صنعتی اصفهان | ||
| 2استاد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران | ||
| 3استاد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان | ||
| 4دانشآموخته کارشناسی گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران | ||
| 5استادیار بخش علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان | ||
| 6دانشآموخته کارشناسی ارشد شیمی تجزیه، دانشگاه پیام نور | ||
| Abstract | ||
| چکیده در تحقیق حاضر از پوست خشک سه رقم انار ایرانی توسط چهار حلال آلی و به روش سوکسله عصارهگیری شد. از عصارهها پنج آنتوسیانین، توسط دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا جفت شده با آشکارساز مرئی-فرابنفش، از طریق مقایسه زمان بازداری استانداردهای متناظرشان و به روش تزریق استاندارد خارجی، شناسایی و اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد در میان حلالها اتانول و در بین ارقام انار، پوست سیاه اردستان با سطح اطمینان بالاتر از 95٪ بیشترین میانگین راندمان استخراج را داشتهاند. نتایج آزمایشات کروماتوگرافی بیانگر این است که پوست انار، آنتوسیانینهای منوگلوکوزید بیشتری نسبت به آنتوسیانینهای دیگلوکوزید دارد و بیشترین میزان آنتوسیانینها به ویژه آنتوسیانینهای منوگلوکوزید شامل دلفینیدین 3 گلوکوزید (mg/kg 208)، سیانیدین 3 گلوکوزید (mg/kg 229) و پلارگونیدین 3 گلوکوزید (mg/kg 105) در عصاره اتانولی پوست خشک رقم پوست سیاه اردستان شناسایی شدند. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا; آنتوسیانینهای دیگلوکوزید; استون; سوکسله | ||
|
Statistics Article View: 219 PDF Download: 117 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,813,065 |
| PDF Download | 16,005,809 |