اثرپوشش خوراکی پروتئین آب پنیر بر کیفیت میکروبی فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان نگهداری شده در شرایط سرد | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 2, Volume 12, Issue 49, 1394, Pages 11-20 PDF (226.84 K) | ||
| Authors | ||
| محمد خضری احمدآباد1; مسعود رضائی* 2; سید مهدی اجاق3 | ||
| 1دانشجوی کارشناسی ارشد فرآوری محصولات شیلاتی دانشکده علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس، مازندران، نور | ||
| 2دانشیار گروه فرآوری محصولات شیلاتی دانشکده علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس، مازندران، نور | ||
| 3استادیار گروه شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
| Abstract | ||
| چکیده پوشش پروتئین آب پنیر حاوی 5/0، 1 و 5/1 درصد اسانس آویشن به منظور مهار باکتریهای فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان سرد شده مورد استفاده قرار گرفت. آزمایشهای میکروبی (بار کل باکتریایی، باکتریهای سرمادوست، باکتریهای اسید لاکتیک و انتروباکترها)همچنین اندازهگیری مجموع بازهای نیتروژنی فرار و pH به صورت دوره ای هر چهار روز انجام گردید.نتایج نشان داد که پوشش پروتئین آب پنیر حاوی اسانس آویشن توانست از رشد باکتریهای فیله جلوگیری نماید.همچنین مقادیر TVB-N و pHنیز در نمونههای پوششی در مقایسه با تیمار شاهد بطور معنی داری پایین تر بودند (05/0>p).از بین تیمارهای مورد استفاده در این تحقیق، تیمار پوششی حاوی 5/1 درصد آویشن موثرترین تیمار بر علیه باکتریهای مورد آزمایش بود و در نتیجه توانست زمان ماندگاری فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان نگهداری شده در دمای یخچال (°C2±4)را در مقایسه با تیمار شاهد حداقل به مدت 4 روز افزایش دهد. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: پروتئین آب پنیر; اسانس آویشن; افزایش ماندگاری; فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان | ||
|
Statistics Article View: 188 PDF Download: 141 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,813,147 |
| PDF Download | 16,005,845 |