مدلسازی ریاضی فرآیند خشکشدن لایه نازک میوه گلابی و بررسی اثر دما و سرعت هوای خشک کن بر تغییر رطوبت نسبی هوای خروجی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 19, Volume 12, Issue 48, 1394, Pages 215-229 PDF (510.23 K) | ||
| Authors | ||
| محمد مهدی حیدری1; سید مهدی نصیری* 2 | ||
| 1دانشجوی ارشد بخش مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه شیراز | ||
| 2استادیار بخش مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه شیراز | ||
| Abstract | ||
| چکیده در این تحقیق تغییرات رطوبت نسبی هوای خشک کن کابینتی (قفسه ای) در دهانه ورودی و خروجی طی تغییر کردن دما و سرعت هوای خشک کن و رفتار خشکشدن نمونههای گلابی رقم شاه میوه در خشککن قفسهای بر اساس مدلهای ریاضی مورد بررسی قرار گرفت. آزمایشها در سه سطح دما (40، 50 و 60 درجه سانتیگراد) و سه سطح سرعت هوای (5/0، 1 و 5/1 متربرثانیه) خشککن انجام گرفت. کمترین میزان رطوبت نسبی در دهانه ورودی خشک کن (پس از رسیدن دمای هوا به دمای هوای خشک کن) در دمای خشک کردن 60 درجه سانتیگراد با میانگین 73/1 درصد و بیشترین آن در دمای 40 درجه سانتیگراد با میانگین 88/9 درصد بود. هشت مدل ریاضی خشک شدن بر دادههای آزمایش برازش شد و انتخاب بهترین مدل بر اساس شاخصهای آماری ضریب تبیین (R2) و مربع کای (2χ) صورت گرفت. به منظور ارزیابی مدلها از شاخصهای آماری ریشه میانگین مربعات خطا (RMSE)، میانگین خطای سوگیری(MBE) و درصد میانگین خطای نسبی(ARE) محاسبه شده برای دادههای جدید استفاده شد. مدل تقریب انتشار با بیشترین مقدار ضریب تبیین (998/0) و کمترین مقادیر مربع کای (0001/0)، ریشه میانگین مربعات خطا (01/0)، میانگین خطای سوگیری (0008/0) و میانگین خطای نسبی (2/5%) بهترین مدل برای بیان رفتار گلابی رقم شاه میوه طی فرآیند خشک شدن بود. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: رطوبت نسبی هوا; رگرسیون غیرخطی; محتوای رطوبتی; مدلسازی ریاضی; میوه گلابی | ||
|
Statistics Article View: 196 PDF Download: 62 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,560 |
| Article View | 19,405,471 |
| PDF Download | 15,847,733 |