مطالعه سینتیک خشک شدن و چروکیدگی ورقههای نازک سیبزمینی در خشککن جریان هوای موازی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 11, Volume 12, Issue 47, 1394, Pages 109-122 PDF (580.65 K) | ||
| Authors | ||
| امید رضا روستاپور* 1; ندا مفتون آزاد2; احمد خالواحمدی2 | ||
| 1استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس، موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی | ||
| 2دانشجوی کارشناسیارشد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اقلید، عضو باشگاه پژوهشگران جوان | ||
| Abstract | ||
| چکیده سیبزمینی (Solanum tuberosum) یکی از محصولات مهم کشاورزی است که به دلیل ذخیره سازی نامطلوب در انبارها و فرآوری نامناسب دچار ضایعات فراوانی می شود. خشک کردن این محصول باعث افزایش عمر مفید آن میشود. در این تحقیق، ورقههای نازک سیبزمینی در یک خشککن جریان هوای موازی خشک شده و سینتیک خشک شدن و چروکیدگی آن درطی فرایند مورد مطالعه قرار گرفته است. آزمایشها در سه سطح ضخامت 3، 6 و 9 میلیمتر در دماهای 50 و60 و 70 درجه سلسیوس انجام شد. جریان هوای خشککن در همه آزمونها مقدار ثابت 012/0 متر مکعب بر ثانیه درنظر گرفته شد و شدت خشک شدن، نرخ کاهش رطوبت، تغییرات مساحت و گردی مورد مطالعه قرار گرفت. بر اساس نتایج، بیشترین شدت خشک شدن مربوط به دمای 70 درجه سلسیوس و ضخامت 3 میلیمتر بوده است. چروکیدگی ورقههای سیبزمینی نیز با بررسی تغییرات مساحت و کرویت در طی فرایند خشک شدن مطالعه شد. نتایج نشان داد که با افزایش دما و کاهش ضخامت محصول، چروکیدگی افزایش یافته است. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژهگان: سینتیک خشک شدن; سیبزمینی; شدت خشکشدن; نسبت مساحت; کرویت | ||
|
Statistics Article View: 163 PDF Download: 89 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,577 |
| Article View | 20,124,790 |
| PDF Download | 16,164,047 |