مطالعه تولید زایلیتول توسط مخمر رودوتورولا موسیلاژینوزا جداشده از طبیعت | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 3, Volume 12, Issue 47, 1394, Pages 21-30 PDF (266.82 K) | ||
| Authors | ||
| فروغ عسگری1; غلامرضا قزلباش* 2; ایرج نحوی3 | ||
| 1کارشناس آزمایشگاه تحقیقاتی، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان | ||
| 2استادیار میکروبیولوژی، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران اهواز | ||
| 3استاد گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان | ||
| Abstract | ||
| چکیده D- زایلیتول یک پلیاُل پنج کربنه با قدرت شیرینکنندگی بالا است و با توجه به خصوصیات فیزیکوشیمیایی و تکنولوژیکی که این پلیاُل دارد، در صنایع شیمیایی، غذایی و دارویی بسیار ارزشمند میباشد. با در نظر گرفتن اینکه تولید بیوتکنولوژیکی زایلیتول با استفاده از میکروارگانیسمها بسیار اختصاصی است و نیاز به مصرف انرژی کمتری دارد، به طور وسیعی به عنوان یک روش جایگزین تولید شیمیایی مورد مطالعه قرار گرفته است. اطلاعات نشان میدهد در میان میکروارگانیسمها، مخمرها بهترین تولیدکننده میباشند. در این بررسی این پلی الکل ارزشمند توسط سویه مخمری رودوتورولا موسیلاژینوزا که از برگ گیاه بنجامین جداسازی گردید، از زایلوز تولید شد. زایلیتول تولید شده توسط این مخمر با روش آنالیزی کروماتوگرافی لایه نازک و با استفاده از کیت و نیز روش رنگسنجی مورد مطالعه کیفی وکمی قرار گرفت. این مخمر قادر به تولید 42/6 گرم بر لیتر زایلیتول از 40 گرم بر لیتر زایلوز، بعد از 48 ساعت بود. اثر افزایش غلظت زایلوز از 80 تا 160 گرم بر لیتر بر روی تولید زایلیتول توسط رودوتورولا موسیلاژینوزا نشان داد که بهترین غلظت زایلوز برای تولید زایلیتول توسط این سویه 140 گرم بر لیتر است و بیشترین غلظت زایلیتول (28/49 گرم بر لیتر) و بازدهی (59/0 گرم بر گرم) در این غلظت قندی بدست آمد اما افزایش بیشتر غلظت زایلوز منجر به کاهش تولید و بازدهی زایلیتول شد. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان : زایلیتول; زایلوز; رودوتورولا موسیلاژینوزا; تخمیر | ||
|
Statistics Article View: 146 PDF Download: 84 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,577 |
| Article View | 20,125,547 |
| PDF Download | 16,164,489 |