بررسی میزان پروتئین، روغن و اسیدهایچرب برخی ارقام گردو (Juglans regia L.) و تأثیر دانه گرده بر برخی خصوصیات آن | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 3, Volume 10, Issue 38, 1392, Pages 21-31 PDF (238.25 K) | ||
| Abstract | ||
| چکیده گردو بدلیل داشتن اسیدهایچرب غیراشباع بعنوان یکی از مهمترین خشکمیوه ها از نظر ارزش غذایی مطرح میباشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی ترکیبات سودمند در روغن گردو است. در تحقیق حاضر برخی ارقام برتر گردو (Juglans regia L.) شامل: چندلر، هارتلی، پدرو، Z60، Z30 و Z63 جهت بررسی پروتئین، روغن و اسیدهایچرب انتخاب گردیدند. میزان روغن گردو به روش سوکسله اندازهگیری شد و مقدار آن در ارقام مختلف بین 75-60 درصد بود. بعد از استخراج روغن و خالص سازی آن، ترکیب کمی و کیفی اسیدهایچرب روغن توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی (GC) اندازه گیری گردید. نتایج این مطالعه نشان داد که اسیدهایچرب غیراشباع در روغن گردو غالب میباشد. اسیدچرب غالب لینولئیک اسید (44/68-84/44 درصد) و سایر اسیدهایچرب موجود لینولنیک (92/23-31/15 درصد)، اولئیک اسید (62/31-02/8 درصد)، پالمیتیک اسید (44/6-42/2 درصد) و استئاریک اسید (48/2-65/1 درصد) بودند. روغن گردو در ارقام مختلف 75-60 درصد و پروتئین مغز در این ارقام 38/20-67/14 درصد بود. در نهایت مشخص شد رقم هارتلی بیشترین میزان اسیدهایچرب غیراشباع و رقم Z63 کمترین میزان اسیدچرب غیراشباع را دارد. همچنین رقم Z60 بیشترین میزان اسیدهایچرب اشباع و رقم Z63 کمترین میزان اسیدهایچرب اشباع را در میان ارقام مورد بررسی دارا بودند. نتایج بدست آمده نشان داد که تنها گرده رقم Z63 بر پروتئین کل مغز رقم پدرو تاثیر داشت و به میزان 08/2 درصد میزان پروتئین کل مغز را نسبت به گرده افشانی آزاد افزایش داد. | ||
| Keywords | ||
| لینولنیک اسید; لینولئیک اسید; کلید واژهگان: روغن گردو; اسیدچرب غیراشباع; اسیدچرب اشباع; اولئیک اسید; پالمیتیک اسید; استئاریک اسید | ||
|
Statistics Article View: 210 PDF Download: 102 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,674 |
| Article View | 24,454,662 |
| PDF Download | 17,557,945 |