بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره متانولی دو واریته ی بلوط Q.branti var persica و Q.castaneifolia var castaneifolia در روغن آفتاب گردان | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 12, Volume 9, Issue 34, 1391, Pages 117-127 PDF (513.21 K) | ||
| Abstract | ||
| چکیده فعالیت آنتی اکسیدانی بسیاری از عصاره های گیاهی با میزان ترکیبات فنولی آنها مرتبط است. در این تحقیق ترکیبات فنولی میوه دو واریتهی بلوط Q.branti var persica (Q.b) و Q.castaneifolia var castaneifolia (Q.c) با متانول (80%) استخراج گردید. پس از تغلیظ با تبخیر کنندهی چرخان، عصارهها توسط خشک کن انجمادی به پودر خشک تبدیل شدند. مقدار ترکیبات فنولی پودر حاصله با روش فولین سیو کالتو اندازهگیری و بر حسب میلی گرم اسید تانیک در گرم عصاره بیان گردید. واریتهی کاستانیفولیا حاوی مقادیر بیشتری از ترکیبات فنولی بود (65/217 میلیگرم در هر گرم عصارهی پودر شده). فعالیت آنتی اکسیدانی عصارهها در پایداری روغن آفتاب گردان با اندازهگیری اعداد پراکسید و تیوباربیتوریک اسید تحت شرایط تسریع شده مورد ارزیابی قرار گرفت و با آنتی اکسیدانهای سنتزی مقایسه شد. برای این منظور عصارهها در سه سطح غلظت (250، 500 و 1000 پیپیام) و آنتی اکسیدانهای سنتزی در دو سطح غلظت (100 و 200 پیپیام) به روغن افزوده شدند. هر دو عصاره توانستند اکسیداسیون روغن را در دمای c°70 به تاخیر بیاندازند. مقدار اعداد پراکسید و تیوباربیتوریک اسید نمونهی شاهد در روز دوازدهم به ترتیب به 88/328 میلی اکی والان پراکسید و 58/0 میلی گرم مالون آلدهید در هر کیلو گرم روغن رسید در حالیکه این مقادیر برای نمونه های روغن حاوی 1000 پیپیام عصارهی متانولی Q.c، 36/176 و 332/0 و برای Q.b، 2/183 و 374/0 بود. | ||
| Keywords | ||
| فعالیت آنتی اکسیدانی; کلید واژگان: میوه بلوط; روغن آفتاب گردان; عصاره متانولی | ||
|
Statistics Article View: 152 PDF Download: 103 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,810,972 |
| PDF Download | 16,004,566 |