برخی خصوصیات فیزیکی یولاف وحشی و گندم (رقم الوند) | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 11, Volume 9, Issue 34, 1391, Pages 107-116 PDF (456.37 K) | ||
| Abstract | ||
| چکیده در این تحقیق برخی خواص فیزیکی دو محصول گندم (رقم الوند) و یولاف وحشی و اثر رطوبت بر این خواص مورد بررسی قرار گرفت. تأثیر نوع دانه (گندم و یولاف) و رطوبت (45/9 ، 12 و 45/14% بر پایه تر) بر ابعاد سهگانه دانه، قطر متوسط هندسی، ضریب کرویت، چگالی توده، چگالی دانه، تخلخل، ضریب اصطکاک استاتیکی و سرعت حد در یک آزمایش فاکتوریل ارزیابی شد. نتایج نشان داد که نوع دانه و سطوح رطوبتی تأثیر معنیداری بر خواص فیزیکی دانه های یولاف و گندم دارد. بین گندم و یولاف تفاوت معنی داری از نظر چگالی دانه، چگالی توده و تخلخل وجود داشت. رطوبت نیز بر چگالی توده در سطح 1 درصد و بر چگالی دانه در سطح 5 درصد اثر معنیدار داشت اما اثر آن بر درصد تخلخل معنیدار نشد. بین سطوح اصطکاکی، نوع دانه و سطوح رطوبت در سطح 1 درصد تفاوت معنی دار وجود داشت. نتایج نشان داد سطح آلومینیوم بیشترین و فولاد کمترین ضریب اصطکاک استاتیکی را داشتند. هم چنین ضریب اصطکاک استاتیکی و سرعت حد با افزایش رطوبت به طور خطی افزایش نشان داد. | ||
| Keywords | ||
| گندم; رطوبت; کلید واژگان: خواص فیزیکی; یولاف وحشی | ||
|
Statistics Article View: 125 PDF Download: 101 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,577 |
| Article View | 19,940,055 |
| PDF Download | 16,083,521 |