برخی خواص مکانیکی سیر | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 6, Volume 9, Issue 34, 1391, Pages 53-63 PDF (438.72 K) | ||
| Abstract | ||
| چکیده به منظور تعیین برخی خواص مکانیکی پیازسیر و سیرچهی سیر رقم محلی تالش، در سه دوره زمانی انبارداری با فواصل زمانی 70 روزه آزمون فشاری انجام شد. آزمون فشاری روی پیاز کامل سیر، سیرچهها و نمونههای استوانهای تهیه شده از بافت سیر در سه سرعت بارگذاری 10، 60 و 110 میلیمتر در دقیقه انجام شد. در این آزمونها مقدار میانگین بیشینه نیروی لازم برای گسیختگی سیرچه، بیشینه نیروی لازم سست کردن پیازسیر و نیز بیشینه نیروی لازم برای گسیختگی نمونههای استوانهای تهیه شده از بافت سیر و همچنین مقدار ضریب کشسانی ظاهری و حقیقی و چغرمگی برای سیرچهها و نمونههای استوانهای در سه دوره انبارداری، سه سرعت بارگذاری و در دو جهت بارگذاری اندازهگیری شد. بنابر نتایج به دست آمده مقدار ضریب کشسانی ظاهری، بیشینه نیروی لازم برای گسیختگی و چغرمگی سیرچه به ترتیب MPa762/2 تاMPa 091/7،N 043/105 تا N27/167 و mJ/mm3 358/62 تا mJ/mm3 44/101 اندازهگیری شد. همچنین مقدار ضریب کشسانی حقیقی، بیشینه نیروی لازم برای گسیختگی و چغرمگی نمونه استوانهای تهیه شده از بافت سیر به ترتیب MPa368/3 تاMPa 981/6،N 606/12 تا N762/25 و mJ/mm3 173/0 تا mJ/mm3 33/0 اندازهگیری شد. مقدار نیروی لازم برای سست کردن پیاز سیر هنگام بارگذاری در راستای ارتفاع و در راستای عرضی به ترتیب N 023/127 تا N001/228 و N 52/45 تا N97/106 اندازهگیری شد. بر اساس نتایج تجزیه واریانس عاملهای دوره انبارداری، جهت بارگذاری و سرعت بارگذاری اثر معنیداری روی مقدار ضریب کشسانی ظاهری، چغرمگی و بیشینه نیروی لازم برای گسیختگی سیرچه کامل داشتند. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژه گان: سیر; ضریب کشسانی; دوره انبارداری; سرعت بارگذاری | ||
|
Statistics Article View: 139 PDF Download: 62 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,577 |
| Article View | 19,946,901 |
| PDF Download | 16,087,089 |