تنوع در خصوصیات میوه 12 ژنوتیپ گردو (Juglans regia L) در استان مرکزی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 7, Volume 8, Issue 32, 1390, Pages 63-68 PDF (199.64 K) | ||
| Abstract | ||
| چکیده گردو ( (Juglans regia L. یکی از مهمترین محصولات باغبانی در ایران می باشد. میوه های گردو یک منبع غنی از ترکیبات ضروری برای سلامتی انسان می باشند. در این بررسی تعداد 12 ژنوتیپ گردو در 4 منطقه از استان مرکزی به خاطر باردهی منظم و عملکرد بالا انتخاب شدند و در طی سال 1386 چندین خصوصیت پومولوژیکی آنها مورد ارزیابی قرار گرفت. درژنوتیپ های مورد ارزیابی، وزن میوه و مغز به ترتیب بین25/15- 46/7 گرم و 1/8 -77/3 گرم و درصد مغز بین 51/60-97/45درصد متغیر بود. میزان روغن و پروتئین نیزبه ترتیب بین 0/73- 0/51 و55/14-15/10 درصد متغیر بود. نتایج نشان داد بیشترین میانگین وزن میوه و مغز( به ترتیب 25/15 و 1/8 گرم) متعلق به ژنوتیپ MS15 ، بیشترین درصد مغز و روغن(به ترتیب 51/60 و 06/73درصد) متعلق به ژنوتیپ MS43 و بیشترین درصد پروتئین (55/14 درصد) متعلق به ژنوتیپ MS12بود. میوه ژنوتیپ های برتر انتخابی می تواند در صنایع غذایی مورد استفاده قرار گیرند. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: گردو; ژنوتیپ; مغز گردو; ویژگی های فیزیکی; روغن; پروتئین; استان مرکزی | ||
|
Statistics Article View: 192 PDF Download: 94 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,577 |
| Article View | 19,945,548 |
| PDF Download | 16,086,094 |