کنترل باکتری Alicyclobacillus acidoterrestris در آب سیب به وسیله عصاره های پوست انار | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 10, Volume 8, Issue 33, 1390, Pages 79-90 PDF (456.8 K) | ||
| Abstract | ||
| چکیده اخیراً باکتری Alicyclobacillus acidoterrestris به علت مقاومت بالای آن به پاستوریزاسیون رایج در صنایع آب میوه، مورد توجه قرار گرفته است. تاکنون روش های زیادی برای مقابله با این باکتری ارائه شده است. پوست انار به عنوان یکی از محصولات جانبی کارخانه های تولید آب میوه، دارای خواص ضدباکتری و فراسودمند (Functional)است. ترکیبات موثرۀ پوست انار به کمک متانول، اتانول، و استون استخراج شد. در مقایسه با سایر عصاره ها، عصاره استونی دارای بیشترین میزان فنول کل، فلاونوئید کل و فلاونول کل به ترتیب 226، 70 و 61 mg/g بود. عصاره استونی در غلظتμg/ml 250بدون آنکه اثر نامطلوبی روی کدورت آب سیب داشته باشد، روی محیط کشت جامد عصاره پرتقال (Orange Juice Agar) و آب سیب اثر شدید ضد-Alicyclobacillus acidoterrestris از خود نشان داد. عصاره متانولی طی مدت 24 روز در هیچ یک از غلظت های مورد بررسی اثر نامطلوبی روی کدورت آب سیب نداشت، در حالی که در همین مدت عصاره های اتانولی و استونی در غلظت µg/mL 1000 باعث افزایش کدورت آب سیب شدند. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: Alicyclobacillus acidoterrestris; آب سیب; خواص ضدمیکروبی; عصاره پوست انار; کدورت | ||
|
Statistics Article View: 176 PDF Download: 77 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,868,604 |
| PDF Download | 16,052,263 |