تسریع رساندن خرمای مضافتی به وسیله آب و محلولهای اسید استیک و کلرید سدیم داغ | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 5, Volume 8, Issue 31, 1390, Pages 45-52 PDF (288.95 K) | ||
| Abstract | ||
| چکیده در این تحقیق تاثیر تیمار با آب و محلولهای اسید استیک و کلرید سدیم داغ بر روی رساندن خرمای مضافتی مورد بررسی قرار گرفت. بجز نمونه شاهد (Blank) که در سردخانه قرار گرفت بقیه نمونه ها (نمونه کنترل و نمونه هایی که به مدت 5 دقیقه با آب، محلول اسید استیک (%5/0، %5/1 و % 5/2) یا کلرید سدیم (%1، % 2 و %3) با دمای Cº60 مورد تیمار قرار گرفتند) به مدت 80 ساعت در گرمخانه Cº1±39 نگهداری شدند. نتایج نشان داد که گرمخانه گذاری عامل اصلی در رسیدن می باشد، به گونه ای که فرایند رسیدن در 85 درصد از نمونه هایی که تنها در گرمخانه نگهداری شدند، مشاهده شد. تیمارهای مختلف با آب و اسید استیک و کلرید سدیم داغ نقش تسریع کننده و تکمیلی در رسیدن خرماها داشتند. در تمامی تیمارها بجز نمونه شاهد، درصد مواد جامد کل، درصد مواد جامد محلول و اسیدیته در طی رسیدن افزایش و pH، درصد مواد جامد نامحلول در آب، سفتی بافت و پارامترهای رنگ L*a*b* کاهش یافته بود. با توجه به نتایج بدست آمده, تیمار با محلول اسید استیک داغ می تواند جایگزین خوبی برای روش سنتی رساندن بر روی درخت محسوب شود. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: خرمای مضافتی; تسریع رساندن; تیمار با آب داغ; اسید استیک داغ; کلرید سدیم | ||
|
Statistics Article View: 196 PDF Download: 109 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,163 |
| Number of Articles | 24,582 |
| Article View | 20,689,144 |
| PDF Download | 16,382,292 |