استخراج ترکیبات فنولیک پوست سیب زمینی راموس با دو روش اولتراسوند و پرکولاسیون و ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره آن در روغن سویا | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 10, Volume 8, Issue 28, 1390, Pages 81-91 PDF (196.31 K) | ||
| Abstract | ||
| چکیده در این مطالعه اثر عصاره پوست سیب زمینی گونه را موس به عنوان یک منبع طبیعی آنتی اکسیدانی در روغن سویا با دو روش آزمون آون (°C63 ) و رنسیمت (°C90، 120، 150 ) مورد بررسی قرار گرفت و ترکیبات فنولیک پوست سیب زمینی با دو روش مختلف استخراج با حلال یعنی روش پرکولاسیون (با حلال متانول) و روش اولتراسوند (با 5حلال متانول، اتانول، هگزان ، استن و آب) استخراج شدند. بیشترین راندمان عصاره گیری مربوط به حلال های آب (%2/11) و متانول (%9/7) با روش اولتراسوند بود و نتایج راندمان عصاره گیری با حلال های مختلف به صورت آب < متانول < اتانول < استن < هگزان بودند . میزان کل ترکیبات فنولیک عصاره ها به روش فولین سیوکالتو و بر اساس اسید گالیک تعیین شد و نتایج نشان داد که بیشترین مقدار ترکیبات فنولیک مربوط به حلال متانول(2/589 میکرو گرم به ازاء گرم وزن خشک گیاه ) و به ترتیب به صورت متانول < آب < اتانول < استن < هگزان با روش اولتراسوند بود. روش اولتراسوند میزان کل ترکیبات فنولیک استخراج شده را نسبت به روش پرکولاسیون بهبود بخشید و مدت زمان عصاره گیری را کاهش داد. عدد پراکسید و عدد تیوباربیتوریک نمونه ها به ترتیب برای ارزیابی محصولات اولیه و ثانویه اکسیداسیون، اندازه گیری شدند. پس از 16 روز نگهداری در °C63 روغن های سویای حاوی 200، 800، 1600 و ppm 2400 از عصاره متانولی پوست سیب زمینی را موس اعداد پراکسید کمتری را ( به ترتیب meq/kg 67/42 ، 35/37، 65/24، 09/19، PV) نسبت به نمونه روغن شاهد meq/kg) 08/64(PV, نشان دادند که دلالت بر فعالیت آنتی اکسیدانی دارد. روغن های حاوی ppm 200 از آنتی اکسیدان های سنتزیTBHQ, BHT, BHA به ترتیب دارای اعداد پراکسید meq/kg 20/33 ، 88/28 و 96/9 بودند. همچنین نتایج حاصل از بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره ها با روش رنسیمت نشان داد که طول دوره القا در دمای °C120 در نمونه های حاوی 200، 800، 1600 و ppm 2400 از عصاره پوست سیب زمینی راموس به ترتیب 51/3 ، 59/3، 98/3 و 28/4 ساعت نسبت به نمونه شاهد (20/3 ساعت) می باشد و در غلظت های 1600 و ppm 2400 دارای فعالیت آنتی اکسیدانی مشابه با آنتی اکسیدان های سنتزی BHAو BHT است. | ||
| Keywords | ||
| فعالیت آنتی اکسیدانی; کلید واژگان : پوست سیب زمینی; ترکیبات فنولیک; روغن سویا; اولتراسوند | ||
|
Statistics Article View: 215 PDF Download: 141 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,810,923 |
| PDF Download | 16,004,539 |