تعیین برخی خواص فیزیکی و مکانیکی کدو مسمایی جهت فرآیند سرزنی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 9, Volume 8, Issue 28, 1390, Pages 73-79 PDF (130.85 K) | ||
| Abstract | ||
| چکیده برای فرآوری محصولات کشاورزی از جمله سبزیجات نیاز به اطلاعات کافی از خواص فیزیکی و مکانیکی آنها می باشد. هدف در این تحقیق تعیین خواص فیزیکی و مکانیکی مرتبط با روند سر زنی کدوی مسمایی بوده است. خواص فیزیکی اندازه گیری شده شامل طول، جرم، قطر از سر، قطر از دم، حجم، چگالی، ضریب کرویت و میانگین قطر هندسی بود. برای تعیین خواص مکانیکی، تست برش به کمک دستگاه آزمون مواد بر روی نمونههای کدو مسمایی انجام گرفت. آزمایشها در سه سطح جرمی (g120<m، g120>m> g95 و g95>m)، در سرعت بارگذاری 50 میلی متر بر دقیقه، در جهت بارگذاری عمودی (درجهت قطر از سر) انجام شد. پارامترهای بدست آمده از خواص مکانیکی شامل نیرو، انرژی بیشینه برش و نیروی تسلیم بیولوژیکی بودند. نتایج خواص فیزیکی نشان داد که میانگین طول، جرم، حجم، چگالی، ضریب کرویت، قطر از سر، قطر از دم و میانگین قطر هندسی کدو مسمایی مورد آزمایش به ترتیب mm34/121، g09/110، cm377/110، kg/m385/994، 72/48، mm 51/25، 48/37 و mm05/59 بودند. همچنین نتایج خواص مکانیکی حاکی از معنادار شدن اثر اندازه سطوح جرمی بر شاخصهای نیرو و انرژی بیشینه برش و همچنین نیروی تسلیم بیولوژیک بود. در بررسی اثرات ساده نیز مشخص شد که اندازه بزرگتر دارای بالاترین نیرو و انرژی برش بوده است. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: کدو مسمایی; نیروی سرزنی; خواص فیزیکی و مکانیکی | ||
|
Statistics Article View: 127 PDF Download: 90 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,584 |
| Article View | 20,362,158 |
| PDF Download | 16,252,836 |