میزان رطوبت تعادلی و گرمای ایزوستریک جذب و دفع خرمای استعمران | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 3, Volume 8, Issue 28, 1390, Pages 19-30 PDF (314.74 K) | ||
| Abstract | ||
| چکیده منحنی رطوبت تعادلی همدمای جذب و دفع خرمای استعمران، در چهار دمای 40، 50، 60، و 70 درجه سلسیوس به وسیله محلول های نمکهای اشباع با فعالیت آبی بین 05/0 تا 85/0 استخراج و رسم گردید. برای دماهای 40 و 50 درجه سلسیوس، با افزایش دما، در فعالیت آبی کمتر از 3/0، رطوبت تعادلی کاهش یافت و برای فعالیت آبی بیشتر از 3/0، با افزایش دما رطوبت تعادلی، افزایش یافت و پدیده عبور مشاهده گردید که می توان آن را به حل شدن قندها نسبت داد. برای دماهای 60 و 70 درجه سلسیوس این حالت در فعالیت آبی 05/0 مشاهده گردید. معادله های مدل GAB، هاسلی اصلاح شده، چانگ-پی فوست اصلاح شده، اسمیت اصلاح شده، اوسوین اصلاح شده و هندرسون اصلاح شده برای هر دو حالت جذبی و دفعی جهت برازش داده ها استفاده شد که در این میان، مدل GAB بهترین برازش را داشت. میزان رطوبت تک لایه Mm برای هر دو حالت جذب و دفع با استفاده از مدل GAB محاسبه گردید. نتایج تحقیق نشان داد که (Mm) با افزایش دما کاهش پیدا کرد. گرمای خالص جذب و دفع نیز با استفاده از رابطه کلازیوس کلاپیرون محاسبه گردید. نتایج محاسبات نشان داد که این گرما با افزایش فعالیت آبی کاهش یافته و مقدار این گرما برای حالت جذبی بیشتر از حالت دفعی است. | ||
| Keywords | ||
| مدل سازی; فعالیت آبی; کلید واژگان: میزان رطوبت تعادلی; نمک اشباع; پدیده عبور | ||
|
Statistics Article View: 167 PDF Download: 70 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,584 |
| Article View | 20,350,213 |
| PDF Download | 16,250,312 |