تعیین ضریب اصطکاک و سرعت حد گل زعفران و اجزای آن | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 13, Volume 7, Issue 25, 1389, Pages 123-133 PDF (228 K) | ||
| Abstract | ||
| چکیده اطلاع از مقادیر سرعت حد و ضریب اصطکاک برای طراحی تجهیزات حمل و نقل و جداسازی ضروری است. مقادیر سرعت حد در طراحی نقالههای پنوماتیک، خشککنهای بستر سیال و تجهیزات تمیز کننده نیز کاربرد دارد. در این تحقیق سرعت حد و ضریب اصطکاک استاتیکی گل زعفران و اجزای آن (گلبرگ، پرچم، ساقه و کلاله) به عنوان تابعی از محتوای رطوبت اندازهگیری شدند. آزمایشها روی نمونههای جمعآوری شده از مزارع شهرستان کاشمر انجام شدند. دادهها با استفاده از آزمایشهای فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی تحلیل شدند. نتایج نشان داد که مقادیر سرعت حد گل، کلاله، پرچم، گلبرگ و ساقه زعفران در سطوح رطوبتی برداشت تا 40% (پایه تر) در محدوده 03/1 تا 13/5 متر بر ثانیه قرار دارد. با کاهش رطوبت از سطح برداشت تا 40% (پایه تر) مقادیر سرعت حد گل و ساقه به طور معنیداری کاهش مییابند؛ اما کاهش مقادیر سرعت حد کلاله، گلبرگ و پرچم معنیدار نیست. سرعت حد گلبرگ در تمام سطوح رطوبتی کمترین مقدار بود. مقادیر ضریب اصطکاک گل زعفران و اجزای آن روی تمام سطوح اصطکاکی در محدوده 52/0 تا 1/1 بود. به غیر از ساقه مقادیر ضریب اصطکاک بقیه اجزا روی سطح پلیاتیلن حداکثر بود. مقادیر ضریب اصطکاک روی سطح آهن گالوانیزه برای تمام اجزا حداقل بود. با کاهش محتوای رطوبت از سطح برداشت تا سطح 40% (پایه تر) مقادیر ضریب اصطکاک تمام اجزا به طور معنیداری افزایش مییابد. ضریب اصطکاک کلاله و گل روی کلیه سطوح اصطکاکی به ترتیب حداکثر و حداقل بود. به طور کلی، در رطوبت برداشت امکان جدا کردن گل، گلبرگ، پرچم، کلاله و ساقه از یکدیگر با تغییر سرعت جریان هوا وجود دارد. همچنین امکان جدا کردن گلبرگ از سایر اجزا در سطوح رطوبتی 70 و 40% (پایه تر) با استفاده از ستون هوا وجود دارد. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژه گان: زعفران; گل; سرعت حد; ضریب اصطکاک; محتوای رطوبت | ||
|
Statistics Article View: 159 PDF Download: 46 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,584 |
| Article View | 20,263,741 |
| PDF Download | 16,213,002 |