بهینه سازی شرایط تولید اسید لاکتیک در فرایند غیر مداوم تخمیر آب پنیر توسط باکتری لاکتوباسیلوس کازئی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 10, Volume 7, Issue 25, 1389, Pages 95-102 PDF (142.21 K) | ||
| Abstract | ||
| چکیده بدلیل مصرف فراوان اسید لاکتیک و مشتقات آن، در سال های اخیر مطالعات زیادی به منظور تولید این اسید آلی صورت گرفته است. در این پژوهش، شرایط تولید اسید لاکتیک از آب پنیر پروتئین گیری شده در یک فرایند تخمیر غیر مداوم توسط لاکتوباسیلوس کازئی مورد مطالعه قرار گرفته و به منظور بهینه سازی شرایط محیط کشت، از روش تاگوچی استفاده شد. 4 غلظت مختلف برای منابع ازت؛ عصاره مخمر، پپتون و سولفات آمونیوم؛ و 3 سطح برای دما و دور همزن انتخاب شد. در شرایط بهینه تعیین شده با تحلیل های تاگوچی، در یک فرایند غیر مداوم و بدون کنترل pH، پس از گذشت 24 ساعت گرماگذاری نمونه ها، 5/12 گرم بر لیتر اسید لاکتیک بدست آمد. | ||
| Keywords | ||
| لاکتوباسیلوس کازئی; کلید واژگان: (+)L- اسید لاکتیک; آب پنیر; طراحی آزمایش و روش تاگوچی | ||
|
Statistics Article View: 172 PDF Download: 102 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,584 |
| Article View | 20,263,738 |
| PDF Download | 16,213,000 |