بهینه سازی ترکیبات محیط کشت برای تولید میکروبی گلوتامیک اسید از ضایعات خرما با استفاده از روش فاکتوریل جزئی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 7, Volume 7, Issue 25, 1389, Pages 61-67 PDF (142.17 K) | ||
| Abstract | ||
| چکیده ضایعات خرما به عنوان یکی از ضایعات کشاورزی کربوهیدراتی که در دسترس و به مقدار فراوان در جنوب و غرب مدیترانه یافت می شود به عنوان سوبسترایی جدید برای تولید گلوتامیک اسید، پیش ساز گلوتامات منو سدیم، استفاده شد. طراحی فاکتوریل جزئی برای بررسی اثر متغیرهای مقدار بیوتین، مقدار اوره و سرعت همزدن بر روی مقدار گلوتامیک اسید تولید ی بکار گرفته شد. برای پیش بینی پاسخ از مدلی دو جمله ای استفاده شد. مشخص شد که سرعت همزدن تاثیر معنی داری بر روی تولید گلوتامیک اسید دارد. بیشترین مقدار گلوتامیک اسید در محدوده سرعت همزدنrpm 250-240 و غلظت اوره g/l 3-2.8 گزارش شد. مطالعه نشان داد که ضایعات خرما می توانند به عنوان سوبسترایی ارزان قیمت برای تولید گلوتامیک اسید استفاده شوند. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: گلوتامیک اسید; ضایعات خرما; غوطه وری; سرعت همزدن; طراحی فاکتوریل جزئی; بیوتین | ||
|
Statistics Article View: 140 PDF Download: 90 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,584 |
| Article View | 20,264,117 |
| PDF Download | 16,213,133 |