تاثیر اشعه گاما روی شاخص بازهای ازته فرار (TVB-N) و خواص حسی میگوی سفید هندی (Penaeus indicus) | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 3, Volume 7, Issue 24, 1389, Pages 19-29 PDF (164.26 K) | ||
| Abstract | ||
| چکیده rn تأثیر پرتودهی گاما با دوزهای kgy 1 ، 5/2 و 5 و نگهداری در فریزر (˚C18- ) بر شاخص بازهای ازته فرار (TVB-N) و ویژگیهای حسی در میگوی سفیدهندی(Penaeus indicus) به مدت 9 ماه و در فاصله 5/1 ماه مورد ارزیابی قرارگرفت. ارزیابی های مقادیر TVB-N نشان داد که میزان آن به تدریج در طی دوره نگهداری افزایش و با افزایش دوز پرتودهی کاهش یافت که در تیمارهای شاهد و پرتو دیده به ترتیب به mg N / 100g flesh 45/35 ،14/ 34 ،45/27 و 64/20 رسید. همچنین با ارزیابی های ارگانولپتیک مشخص شد که زمان ماندگاری تیمارهای پرتودیده KGy5/2 و 5 تا 3 ماه و تیمار پرتودیده kgy 1 تا 5/1 ماه در مقایسه با تیمار شاهد، افزایش نشان دادند. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: میگویسفیدهندی (Penaeus indicus); بازهای ازته فرار (TVB-N); ویژگی های حسی; پرتودهی گاما; دمای انجماد (˚C18- ) | ||
|
Statistics Article View: 245 PDF Download: 113 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,674 |
| Article View | 24,436,265 |
| PDF Download | 17,551,355 |