تحلیل تغییرات رنگ رطب در طی خشک کردن با خشک کن کابینی با استفاده از روش عکس برداری دیجیتالی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 5, Volume 6, Issue 21, 1388, Pages 43-52 PDF (221.55 K) | ||
| Abstract | ||
| چکیده در این مقاله روش ساده ای معرفی می گردد که با استفاده از دوربین دیجیتال ، کامپیوتر و نرم افزار گرافیکی بتوان، رنگ سطح محصولات غذایی را اندازه گیری و تحلیل نمود. این روش دارای مزایای متعددی است. در این روش عکس نمونه ماده غذایی را برای تحلیل کیفی رنگ، می توان بر روی صفحه نمایش کامپیوتر نشان داد و یا از آن پرینت گرفت. همچنین اطلاعات کمّی، از قبیل میانگین و توزیع رنگ ( بر اساس ارزش های L ، a ، b) به آسانی تعیین خواهد شد. در این تحقیق تاثیر دما و زمان در فرایند خشک کردن رطب واریته کبکاب بر تغییرات رنگ درخشک کن کابینی بررسی شد. رنگ رطب ها در پنج سطح دمایی56 ، 66 ، 76 ، 86 و C˚ 96 بعد از گذشت زمان های 0 ، 40، 80، 120، 160، 200 و 240 دقیقه مورد بررسی قرار گرفت. مقایسه نتایج رنگ سنجی در مورد پارامتر های L، a و b نشان داد که با افزایش دما و زمان خشک شدن پارامترهای L، a و b به طور منظم کاهش می یابند. تغییرات رنگ در دمای C˚ 96 بیشتر و شدید تر از C˚ 86 و C˚ 76 می باشد. دمای C˚ 76 با توجه به نتایج بررسی رنگ در روش بکار رفته در مقایسه با دماهای بالاتر و نیز سرعت بیشتر خشک کردن در مقایسه با دماهای پایین تر ، مناسب ترین دما برای کاهش رطوبت رطب تشخیص داده شد. | ||
| Keywords | ||
| خشک کن کابینی; کلید واژه گان: رطب; واریته کبکاب; رنگ سنجی; نرم افزار گرافیکی | ||
|
Statistics Article View: 163 PDF Download: 79 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,674 |
| Article View | 24,436,360 |
| PDF Download | 17,551,387 |