اثرات دما و رطوبت نسبی محیط انبار بر روی شاخص های کیفی پسته در طول دوره انبار مانی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 7, Volume 5, Issue 19, 1387, Pages 57-66 PDF (187.14 K) | ||
| Abstract | ||
| چکیده در این پژوهش ، اثرات دما و رطوبت نسبی محیط انبار بر روی میزان رطوبت ، عدد پر اکسید و درصد اسیدهای چرب آزاد پسته بررسی گردید . شرایط محیط انبار در چهار سطح دمایی 5 ، 15 ،25 و oC 35 و در محدوده رطوبت نسبی 11 تا 87 درصد شبیه سازی شد . اثرات پارامترهای مذکور بر روی شاخص های کیفی در ابتدای دوره و در فاصله های زمانی ثابت 15 روزه در دوره انبار مانی 90 روزه مورد بررسی و سنجش قرار گرفت . تجزیه و تحلیل آماری بر روی یافته ها انجام و شرایط بهینه انبارداری پسته تعیین شد و تغییرات شاخص های کیفی در طول دوره انبار مانی نشان داده شد. با استفاده از مدل سینتیکی واکنش اکسایش چربی پسته ، سرعت واکنش به صورت یک معادله دیفرانسیلی مرتبه اول ارائه و ثابت های سرعت واکنش اکسایش اسیدهای چرب پسته در دامنه دمایی 5 تا C o35 در محدوده 145/0 تا /month567/0 تعیین شد . همچنین با استفاده از رابطه آرنیوس ، انرژی فعالسازی واکنش معادل kJ/mol459/31Ea= محاسبه گردید. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: پسته; انبارمانی; فاکتورهای کیفی; ثابت های سینتیکی; انرژی فعالسازی | ||
|
Statistics Article View: 180 PDF Download: 104 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,790,088 |
| PDF Download | 15,992,961 |