استخراج روغن از سه رقم زیتون با استفاده از فرآیند آنزیمی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 6, Volume 4, Issue 12, 1386, Pages 45-53 PDF (20.32 K) | ||
| Abstract | ||
| چکیده در این تحقیق تأثیر واریته زیتون(کرونایکی، روغنی محلی ایران و میشن)و غلظت آنزیم)غلظت صفر،02/0 و 04/0) روی میزان راندمان استخراج، اسیدیته، عدد پراکسید، عددیدی، کدورت، شاخص رنگ و میزان پلی فنل کل روغن استحصالی در آزمایشات فاکتوریل 3×3 در قالب طرح کاملاً تصادفی و در سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد تأثیر واریته روی کلیه فاکتورهای مورد بررسی معنیدار(01/0>p) بود. اثر غلظت آنزیم روی راندمان استخراج روغن، رنگ، کدورت و پلی فنل کل اختلاف معنیدار(01/0>p) نشان داد در حالیکه تأثیر معنیداری(05/0>p) روی اسیدیته، عدد پراکسید و عدد یدی مشاهده نگردید. میزان رنگ و ترکیبات فنلی روغنهای استخراج شده به روش آنزیمی ـ آبی نسبت به شاهد آزمایش با اختلاف معنیدار(01/0>p)به ترتیب افزایشی معادل13تا2/62 و9/13تا 6/72درصد را نشان داد. میزان کدورت با اختلاف معنیدار(01/0>p)کاهشی معادل6/29تا4/67درصد داشت. همچنین در میزان راندمان استخراج روغن با اختلاف معنیدار(01/0>p) نسبت به شاهدافزایشی معادل 3/1تا4/2 درصد مشاهده گردید. با توجه به نتایج این تحقیق میتوان گفت که استفاده از پیش تیمار آنزیمی سبب افزایش راندمان استخراج روغن و بهبود کیفیت روغن استحصالی از زیتون میگردد و میتوان از آن به عنوان یک کمک فرآیند در صنایع روغنکشی زیتون بهره برد. | ||
| Keywords | ||
| راندمان استخراج; روغن زیتون; کمک فرآیند آنزیمی; کیفیت روغن | ||
|
Statistics Article View: 217 PDF Download: 114 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,674 |
| Article View | 24,436,980 |
| PDF Download | 17,551,622 |