اثر مهاجرت n- اکتان بر کیفیت امولسیونهای نوشیدنی در بسته بندی هایHDPE | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 2, Volume 4, Issue 12, 1386, Pages 9-16 PDF (15.13 K) | ||
| Abstract | ||
| چکیده انتقال جرم بین ماده بسته بندی و محتویات آن در طی شرایط نگهداری بر روی خواص فیزیکی و شیمیایی غذا ها تأثیر اساسی دارد. واکنش های احتمالی بین ظرف HDPE (پلی اتیلن با وزن مخصوص بالا) و عصاره های نوشیدنی های غیر الکلی ( Soft (Drink در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفته است. با استفاده از روشهای استاندارد و با کمک ابزار اندازگیری دقیق به روش GC-HS((Gas chromatography head space ماده مهاجرت کننده احتمالی از ظرف HDPE مورد شناسایی قرار گرفت. عصاره های بسته بندی شده در ظروف HDPE در درجه حرارت های 4، 25 و 48 درجه سانتی گراد نگهداری شدند. مهاجرت خاص (Specific Migration) n- اکتان به عنوان ماده مهاجرت کننده احتمالی توسط دستگاه اندازگیری دقیق کروماتوگرافیheadspace و اسپکترومترجرمی ( headspace chromatography coupled with mass spectrometer ) تعیین شد. پارامترهای کیفی عصاره ها در طول زمان های مختلف نگهداری در درجه حرارتهای فوق اندازگیری شد. n- اکتان در نمونه های نگهداری شده در 4 و 25 درجه سانتی گراد شناسایی نشد، و در 48 درجه سانتی گراد برابر با ppb 7/0بود که خیلی کمتر از مقدار مجاز ( PPM300 ) ذکر شده توسط اداره غذا و داروی آمریکا ( (FDA بود.کمترین تغییرات ارگانولپتیکی در دمای 4 درجه سانتی گراد، شرایط تاریکی و در ظروف HDPE قابل مشاهده بود، لذا بسته بندی HDPE بسته بندی مناسبی جهت امولسیونهای طعم دهنده در صنعت نوشابه و کنترل دما مؤثرترین عامل در نگهداری بهینه امولسیونهای طعم دهنده معرفی گردید. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: n- اکتان; امولسیونهای نوشیدنی; مهاجرت خاص | ||
|
Statistics Article View: 142 PDF Download: 101 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,674 |
| Article View | 24,460,694 |
| PDF Download | 17,559,827 |