مقایسه ترکیب اسیدآمینه پودر پروتئین گوشت ماهی کپور نقرهای (Hypophthalmichthys molitrix) با استفاده از روشهای شستشو، حرارتی و تغییر pH | ||
| علوم و فنون شیلات | ||
| Article 5, Volume 14, Issue 1 - Serial Number 49, 1403, Pages 47-59 PDF (2.99 M) | ||
| Document Type: پژوهشی اصیل | ||
| Authors | ||
| سید ولی حسینی* ; محدثه علیزاده; محمدعلی نعمت اللهی; فضه آریا نسب | ||
| گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، ایران | ||
| Abstract | ||
| پروتئین ماهی با داشتن مقادیر اسیدهای آمینه ضروری بالاتر از پروتئین حیوانات خشکی، قابلیت هضم بالاو قابلیت اتصال قوی با سایر پروتئینها بهعنوان همبند، امولسیفایر یا عامل پخشکننده، متخصصان صنایع غذایی را بر آن داشته که در جهت تولید انواع روشهای تولید کنسانتره و پودر حاصل از آن پژوهشهای بسیاری کنند. در این پژوهش با استفاده از روشهای شستشو، حرارتی و تغییر pH از گوشت ماهی کپور نقرهای (Hypophthalmichthys molitrix) پودر پروتئین تولید و آنگاه ترکیب اسیدآمینه پودر پروتئین تولید شده با روشهای مختلف با یکدیگر مقایسه گردید. نتایج مقایسه میانگین سنجش ترکیب اسیدآمینه حاکی از آن بود که تیمار حرارتی به ترتیب با میانگین مجموع اسیدهای آمینه ضروری و غیرضروری و نسبت EAA/NEAA، 08/306، 09/409 میلیگرم بر گرم پروتئین و 75.0% حداکثر مقدار را دارا میباشد (p<0.05) و مقادیر حداقلی در دو شاخص EAA و NEAA به تیمار تغییر pH با مقدار میانگین به ترتیب 39/229و 08/321 میلیگرم بر گرم پروتئین (p<0.05) و نیز حداقل نسبت EAA/NEAA را تیمار شستشو با مقدار میانگین 0.68% به خود اختصاص داده است (p<0.05). از طرفی طبق نتایج کلی و در راستای تعیین و طبقهبندی تیمار بهینه میتوان گزارش نمود که تیمار حرارتی از بین سایر تیمارها، بهدلیل مقادیر حداکثری مجموع اسیدهای آمینه ضروری و غیرضروری و نسبت EAA/NEAA و مقدار اسید آمینههای Glu و Asp (دو اسید آمینه مهم اومامی)، بهعنوان تیمار مطلوبتری تعیین میگردد و پس از آن تیمار شستشو و تغییر pH به ترتیب در جایگاه دوم و سوم، جهت غنیسازی در فرمولاسیونهای غذایی، پیشنهاد میگردد. | ||
| Keywords | ||
| تیمار حرارتی; تغییر pH; شستشو; پودر پروتئین; خواص تغذیهای ماهی; اسیدآمینه | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 139 PDF Download: 74 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,863,434 |
| PDF Download | 16,046,552 |