ارزیابی ویژگی های زیست فعالی فراکسیون های پپتیدی حاصل از هیدرولیز آنزیمی ماهی پنجزاری باله نارنجی (Leiognathus bindus) | ||
| علوم و فنون شیلات | ||
| Article 1, Volume 11, Issue 2 - Serial Number 38, 1401, Pages 106-122 PDF (1.61 M) | ||
| Document Type: پژوهشی اصیل | ||
| Authors | ||
| لیلا رمضان زاده1; سید فخرالدین حسینی* 1; بهروز اکبری آدرگانی2; رضا حسن ساجدی3; آنان یامور4 | ||
| 1گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران. | ||
| 2مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو، سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تهران، ایران. | ||
| 3گروه بیوشیمی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران. | ||
| 4دانشکده داروسازی، دانشگاه کپنهاگ، کپنهاگ، دانمارک. | ||
| Abstract | ||
| در این تحقیق، در ابتدا ماهی پنجزاری باله نارنجی (Leiognathus bindus) توسط آنزیم آلکالاز با نسبت آنزیم به سوبسترای 100:1 به مدت 300 دقیقه هیدرولیز و درجه هیدرولیز طی 5 ساعت اندازهگیری شد. همچنین نمونه هیدرولیز شده در زمان 240 دقیقه هیدرولیز توسط غشاهای الترافیلتر با وزنهای 3، 10 و 30 کیلودالتون جداسازی شد و 4 جزء پپتیدی بهدست آمد. در ادامه، خاصیت ضداکسیدانی (مهارکنندگی رادیکالهای آزاد DPPH و ABTS) پروتئین هیدرولیز شده در زمانهای مختلف هیدرولیز و همچنین فراکسیونهای پپتیدی اندازهگیری شد. درجه هیدرولیز در زمان 240 دقیقه پس از هیدرولیز بالاترین میزان را به خود اختصاص داد (11/2± 43/55%). پروتئین هیدرولیز شده ماهی دارای مقدار بالایی از اسیدهای آمینه آبگریز بود (6/50%) که عامل ایجاد خاصیت ضداکسیدانی میباشند. نتایج مهار رادیکال DPPH نیز نشان داد که بالاترین میزان مهارکنندگی در زمان 240 دقیقه هیدرولیز مشاهده شد (46/1± 59/75%). همچنین، جزء پپتیدی با وزن مولکولی 10-3 کیلودالتون دارای خاصیت مهارکنندگی بالاتری نسبت به سایر فراکسیونها بود (96/2± 58/80% در غلظت 5 میلیگرم بر میلیلیتر). بر اساس میزان مهار رادیکال آزاد ABTS، بالاترین میزان مهارکنندگی در زمان 240 دقیقه هیدرولیز با میزان 63/0± 54/50% گزارش شد. همچنین در بین همه اجزای پپتیدی، جزء پپتیدی با وزن مولکولی 10-3 کیلودالتون به طور معنیداری دارای قدرت مهارکنندگی بالاتری نسبت به سایر اجزای پپتیدی بود (درصد مهارکنندگی 44/0± 58/84% در غلظت 5 میلیگرم بر میلیلیتر). نتایج این بررسی نشان داد که پپتیدهای حاصل از هیدرولیز آنزیمی ماهی پنجزاری باله نارنجی میتواند به عنوان یک ضداکسیدان طبیعی در فرمولاسیون غذاداروها مورد استفاده واقع گردد. | ||
| Keywords | ||
| ماهی پنجزاری باله نارنجی; هیدرولیز آنزیمی; پپتید زیستفعال; خاصیت ضداکسیدانی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 353 PDF Download: 123 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,674 |
| Article View | 24,448,469 |
| PDF Download | 17,555,321 |