بررسی تأثیرسطوح مختلف کورکومین(Curcumin) در جیره غذایی بر بازماندگی و میزان مقاومت در برابر عفونت با باکتری آئروموناس (Aeromonas hydrophila )در ماهی کپور معمولی(Cyprinus carpio) | ||
| علوم و فنون شیلات | ||
| Article 5, Volume 11, Issue 1 - Serial Number 37, 1400, Pages 55-64 PDF (1.33 M) | ||
| Document Type: پژوهشی اصیل | ||
| Authors | ||
| لفته محسنی نژاد* 1; نسیم زنگویی2; حسین هوشمند3; سید محمد موسوی2; مینا آهنگرزاده3 | ||
| 1گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، ایران | ||
| 2گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران | ||
| 3پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران | ||
| Abstract | ||
| باکتری آئروموناس هیدروفیلا یک عامل بیماریزای فرصت طلب و مسئول گستره وسیعی از بیماریهای باکتریایی در ماهیان پرورشی گرمابی میباشد.در پژوهش حاضر تأثیر سطوح مختلف کورکومین(Curcumin) در جیره غذایی بر بازماندگی و مقاومت در برابر عفونت با باکتری آئروموناس هیدرو فیلا (Aeromonas hydrophila) در ماهی کپور معمولی کپور معمولی (Cyprinus carpio) به روش تزریق صفاقی موردبررسی قرار گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل سطوح مختلف کورکومین بودند (تیمار 1:فاقد کورکومین (شاهد) تیمار 2: غلظت 2/0 تیمار 3: غلظت 4/0 تیمار 4: غلظت 6/0 تیمار 5: غلظت 8/0 تیمار 6: غلظت 1درصد سطوح مختلف کورکومین با خوراک مخصوص کپور ماهیان مخلوط گردید. تعداد 360 عدد ماهی کپور معمولی) با وزن متوسط) 7/4±50 گرم به شش گروه به شش گروه) هر گروه 60 ماهی و 20 ماهی در هر تکرار) تقسیم شدند. ماهیها به مدت 8 هفته با این خوراک تغذیه گردیدند. تیمارها در انتهای دوره با باکتری زنده آئروموناس هیدرو فیلا به مدت 10 روز تحت مواجهه با غلظت Cfu/ml10از آئروموناس هیدرو فیلا قرارگرفته و تلفات بعد از چالش بین تیمارها مقایسه گردید. تیمارهای آزمایشی نسبت به گروه شاهد مقاومت آنها در برابر بیماری باکتری زنده آئروموناس هیدرو فیلا افزایش یافت (p<0.05)بین تیمارهای آزمایشی تیمار 8/0 و 1 درصد کورکومین بیشترین تاثیر بر آئروموناس هیدرو فیلا داشت . در کل با در نظر گرفتن نتایج افزودن 8/0 و 1 درصد کورکومین به جیره غذایی پاسخ بهتری نسبت به افزایش مقاومت در برابر عفونتهای باکتریایی آئروموناس هیدرو فیلا نسبت به دیگر تیمارها از خود نشان داد. | ||
| Keywords | ||
| عصاره گیاهی; تزریق صفاقی; ایمنی; ﮐﭙﻮرﻣﺎﻫﯿﺎن; جیزه غذایی; کورکومین | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 213 PDF Download: 100 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,875,827 |
| PDF Download | 16,058,173 |