اثر عصاره اتانولی پوست پرتقال بر خصوصیات شیمیایی و ارزیابی حسی فیله فیل ماهی(Huso huso) | ||
| علوم و فنون شیلات | ||
| Article 6, Volume 10, Issue 1 - Serial Number 33, 1399, Pages 60-74 PDF (1.65 M) | ||
| Document Type: پژوهشی اصیل | ||
| Authors | ||
| فرشته اورعی1; مائده طالبی1; سید محمد جلیل ذریه زهرا* 2; رضا صفری3; سید ابراهیم حسینی1 | ||
| 1دانشگاه آزاد اسلامی | ||
| 2موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران | ||
| 3پژوهشکده اکولوژی آبزیان دریای خزر | ||
| Abstract | ||
| پوست مرکبات یک منبع آنتیاکسیدانی طبیعی است و به کار بردن عصارههای طبیعی آن برای بهبود کیفیت ماهی در حال افزایش است. تاثیر عصاره پوست پرتقال بر خصوصیات شیمیایی و حسی فیله فیل ماهی هنگام نگهداری در یخچال (C◦1±4) بررسی شد. در این مطالعه فیلههای ماهی با محلولهای آبی عصاره اتانولی پوست پرتقال( حجمی/حجمی 5%) یا ( 5 میلی لیتر از عصاره در 100 میلی لیتر حلال) ، عصاره پوست پرتقال(حجمی/حجمی 6%) و عصاره پوست پرتقال(حجمی/حجمی 7%) به عنوان نگهدارندههای طبیعی به مدت 30 دقیقه مورد بررسی قرار گرفتند. نمونههای شاهد نیز به مدت30 دقیقه در آب مقطر غوطه ور شدند. نمونههای شاهد و تیمار شده با عصاره اتانولی پوست پرتقال بستهبندی گردید و به مدت 15 روز نگهداری شدند. سپس نمونهها در فواصل معین از نظر ویژگیهای شیمیایی اندازه گیریpH، اسید چرب آزاد(FFA)، پراکسید(PV)، تیوباربیتوریک اسید(TBA)، مجموع بازهای نیتروژنی فرار(TVB-N) و ارزیابی حسی (بافت، رنگ، بو و پذیرش کلی) مورد مطالعه قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل نتایج آزمونهای شیمیایی و ارزیابی حسی نشان دادند که عصاره پوست پرتقال سبب حفظ ویژگیهای خوب کیفی و افزایش زمان ماندگاری نمونههای ماهی، در طول نگهداری در دمای یخچال میشود. عصاره پوست پرتقال 7% و سپس عصاره پوست پرتقال 6% و 5% به طور معنیداری (01/0P<) سبب تأخیر اکسیداسیون و هیدرولیز چربی در نمونههای تیمار شده با عصاره شدند. | ||
| Keywords | ||
| عصاره پوست پرتقال; فیل ماهی; زمان ماندگاری; فعالیت ضداکسیدانی; ارزیابی حسی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 232 PDF Download: 99 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,577 |
| Article View | 20,098,914 |
| PDF Download | 16,153,604 |