بررسی خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و میکروبی برگرهای تلفیقی ماهی کپور نقرهای (Hypophthalmichthys molitrix) فیله مرغ حاوی پوشش فعال خوراکی آلژینات سدیم و عصاره رزماری (Rosmarinus officinalis) | ||
| علوم و فنون شیلات | ||
| Article 2, Volume 10, Issue 1 - Serial Number 33, 1399, Pages 11-20 PDF (1.41 M) | ||
| Document Type: پژوهشی اصیل | ||
| Authors | ||
| فاطمه السادات طاهرین1; داریوش خادمی شورمستی* 2 | ||
| 1گروه کشاورزی و منابع طبیعی- واحد سوادکوه- دانشگاه آزاد اسلامی- سوادکوه- ایران | ||
| 2گروه کشاورزی و منابع طبیعی-واحد سوادکوه- دانشگاه آزاد اسلامی- سوادکوه- ایران | ||
| Abstract | ||
| این تحقیق بهمنظور ارزیابی تأثیر استفاده از پوشش فعال خوراکی آلژینات سدیم حاوی سطوح مختلف عصاره رزماری بر خصوصیات فیزیکی، شیمایی و میکروبی برگر تلفیقی ماهی کپور نقرهای – فیله مرغ طی دوره نگهداری طراحی و اجرا شد. 5 تیمار شامل برگرهای فاقد پوشش (شاهد)، دارای پوشش آلژینات سدیم غنیشده با سطوح صفر، 5/0، 1 و 5/1 درصد عصاره رزماری در نظر گرفته شد. برگرها بهمدت 3 ماه در دمای 18- درجه سانتیگراد نگهداری شدند. نتایج نشان داد استفاده از پوشش آلژینات سدیم بهطور معنیداری موجب کاهش درصد افت پخت برگرها شد. غنیسازی پوشش آلژینات سدیم با سطوح مختلف عصاره رزماری موجب بهبود کارایی آن شد. کمترین مقادیر بار میکروبی کل، باکترییهای سرماگرا، TVN، PV و TBA در برگرهای پوشش دار حاوی 5/1 درصد عصاره رزماری دیده شد. تفاوت آماری معنیداری در عملکرد پوششهای حاوی سطوح 1 و 5/1 درصد عصاره رزماری در کاهش TBA دیده نشد. لذا میتوان از پوشش خوراکی فعال آلژینات سدیم حاوی 5/1 درصد عصاره رزماری جهت به تعویق انداختن فساد باکتریایی و اکسیداتیو برگرهای تلفیقی ماهی کپور نقرهای- فیله مرغ طی دوره نگهداری3 ماهه در دمای 18- درجه سانتیگراد استفاده کرد. | ||
| Keywords | ||
| آلژینات سدیم; برگر ماهی; پوشش فعال; عصاره رزماری; ماندگاری | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 234 PDF Download: 64 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,577 |
| Article View | 20,098,197 |
| PDF Download | 16,152,996 |