تاثیر وزن مولکولی آبکافته ایزوله پروتئین عضله ماهی Sardinella sindensis حاصل از آنزیم پانکراتین روی خواص ضداکسایشی و ضددیابتی | ||
| علوم و فنون شیلات | ||
| Article 1, Volume 8, Issue 2 - Serial Number 26, 1398, Pages 59-63 PDF (481.04 K) | ||
| Document Type: پژوهشی اصیل | ||
| Authors | ||
| بهاره فتان; حسن احمدیگاولیقی* ; محمدعلی سحری | ||
| گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران | ||
| Abstract | ||
| اهداف: هدف از پژوهش حاضر، آبکافت ایزوله پروتئین ماهی ساردین سند توسط آنزیم پانکراتین و سپس جزءبهجزءسازی آبکافته براساس وزن مولکولی و در نهایت ارزیابی و مقایسه خواص ضداکسایشی و ضددیابتی بخشهای تفکیکشده با آبکافته بود. مواد و روشها: ایزوله توسط آنزیم پانکراتین در دو نسبت آنزیم/سوبسترای ۲/۵ و ۵% (وزنی/وزنی) در مدت ۲ساعت آبکافت شد. آبکافت حاصل توسط غشای فراپالایش به سه بخش FPH-I (کوچکتر از ۲کیلودالتون)، FPH-II (بین ۱۰-۲کیلودالتون) و FPH-III (بزرگتر از ۱۰کیلودالتون) جزبهجز شد. فعالیت ضداکسایشی و ضددیابتی بخشهای تفکیکشده و خود آبکافته مورد سنجش قرار گرفت. یافتهها: درجه آبکافت با افزایش زمان افزایش یافت و بین زمانهای ۳۰ تا ۶۰دقیقه معنیدار بود (۰/۰۵p<). بخش FPH-III بیشترین توانایی مهار رادیکال DPPH را داشت. از نظر شلاتهکنندگی یون آهن II تفاوت معنیداری بین بخشهای تفکیکشده و آبکافته وجود نداشت (۰/۰۵p>). همچنین بخش FPH-III بیشترین توانایی مهار رادیکال کاتیون ABTS را داشت. FPH-III در غلظت ۵/۲% دارای بیشترین قابلیت بازدارندگی آنزیم آلفاآمیلاز بود. همچنین فعالیت بازدارندگی آنزیم آلفاگلوکوزیداز نمونهها در غلظت ۲۰میلیگرم بر میلیلیتر کمتر از ۵۰% بود. نتیجهگیری: FPH-III بیشترین فعالیت مهار رادیکالهای DPPH، ABTS+ و بازدارندگی آنزیم آلفاآمیلاز آبکافته ایزوله پروتئین ماهی ساردین سند حاصل از آنزیم پانکراتین را داشت. | ||
| Keywords | ||
| آبکافته آنزیمی; ماهی ساردین; شلاتهکنندگی; بازدارندگی آنزیم آلفاآمیلاز | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 202 PDF Download: 74 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,674 |
| Article View | 24,431,568 |
| PDF Download | 17,549,997 |