تعیین ویژگیهای ضد اکسیدانی عصاره جلبکهای قرمز گونه Hypnea hamulosa وGracilaria corticata خلیج فارس | ||
| علوم و فنون شیلات | ||
| Article 10, Volume 6, Issue 3 - Serial Number 20, 1396, Pages 131-145 PDF (658.04 K) | ||
| Authors | ||
| الهام گرمسیری* 1; مسعود رضائی2; پروا سفری1; آریا باباخانی3 | ||
| 1دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت مدرس | ||
| 2هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس | ||
| 3هیات علمی دانشگاه گیلان | ||
| Abstract | ||
| امروزه جایگزینی ضداکسیدانهای مصنوعی با ضداکسیدانهای طبیعی در صنایع غذایی مورد توجه قرار گرفتهاست. جلبکها با منابع غنی ترکیبات ضداکسیدانی گزینه عالی برای این منظور خواهند بود. در این مطالعه اثر استفاده از آب و حلالهای آلی مختلف از جمله استون، اتانول و متانول با غلظت 50% بر میزان فنول کل و فعالیت ضداکسیدانی دو گونه جلبک قرمز Hypnea hamulosa و Gracilaria corticata خلیج فارس مورد بررسی قرار گرفت. استخراج با استفاده از روش غوطه وری و با نسبت 1:20 جلبک به حلال صورت پذیرفت. نتایج نشان داد که مخلوط آب و استن (1:1) دارای بیشترین ترکیبات فنولی (31/0 میلی گرم تانیک اسید بر گرم پودر جلبکی)، قدرت کاهندگی آهن (06/0 میلی گرم تانیک اسید بر گرم پودر جلبکی) و مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH (11/76%) بود (05/0p< ). فعالیت ضداکسیدانی کل این عصاره (04/0 میلی گرم اسکوربیک اسید بر گرم پودر جلبکی) اختلاف معنیداری با عصاره اتانولی 50% و عصاره آبی نداشت (05/0<p). مقایسه دو گونه جلبکی نیز نشان داد که در تمامی فاکتورها به استثنای فعالیت ضداکسیدانی کل گونه جلبکی Gracilaria corticata دارای فعالیت ضداکسیدانی بالاتری بود (05/0p< ). بنابراین میتوان نتیجه گرفت که حلالها با قطبیتهای مختلف اثر معنیداری بر میزان فنول کل و فعالیت ضداکسیدانی دارند. | ||
| Keywords | ||
| ترکیبات فنولی; فعالیت آنتی اکسیدانی; خلیج فارس | ||
|
Statistics Article View: 220 PDF Download: 95 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,674 |
| Article View | 24,436,422 |
| PDF Download | 17,551,414 |