تأثیر شیوه استخراج بر میزان چربی و ترکیب اسیدهای چرب ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) | ||
| علوم و فنون شیلات | ||
| Article 9, Volume 6, Issue 2 - Serial Number 19, 1396, Pages 127-138 PDF (345.47 K) | ||
| Authors | ||
| مریم وفایی1; محمود ناصری* 2; سارا وفا3 | ||
| 1دانش آموخته کارشناسی ارشد | ||
| 2استادیار | ||
| 3دانشجوی کارشناسی ارشد شیلات | ||
| Abstract | ||
| تأثیر روشهای مختلف استخراج چربی با حلال (شامل Bligh and Dyer، Smedes، Bligh and Dye با استفاده از دیکلرومتان، Folch، Roese Gottible، سوکسله با استفاده از اتر و سوکسله با استفاده از ان-هگزان) بر میزان چربی کل و ترکیب اسیدهای چرب قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) بررسی شد.. براساس نتایج، بازدهی استحصال چربی با روش Bligh and Dyer بیش از روشهای Smedes، Roese Gottible و سوکسله تر بود، ولی با دیگر روشها اختلاف معناداری مشاهده نشد. مجموع اسیدهای چرب اشباع، تکغیراشباع و چندغیراشباع در چربی استخراج شده با روشهای مختلف تفاوت معناداری نداشت. نسبت اسیدهای چرب امگا-3 به امگا-6 در روشهای مختلف استخراج بین20/0تا 29/0 بود. بیشترین میزان شاخص پلیان 34/0بود، اما بین روشهای مختلف تفاوت معناداری مشاهده نشد. با توجه به کمیت و کیفیت چربی، بار مالی، سمیت مواد و سهولت بهرهبرداری، روش استخراج Bligh and Dyer بهینه شده با حلال دیکلرومتان برای استخراج چربی ماهی قزلآلای رنگینکمان پیشنهاد میشود. | ||
| Keywords | ||
| چربی کل; ترکیب اسید چرب; ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss); استخراج چربی | ||
|
Statistics Article View: 269 PDF Download: 125 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,577 |
| Article View | 20,208,274 |
| PDF Download | 16,193,671 |