ارزیابی کیفیت روغن استخراج شده از فراوردههای جنبی کپور معمولی (Cyprinus carpio) با استفاده از روشهای پخت، حلالی، فراصوت و سوکسله | ||
| علوم و فنون شیلات | ||
| Article 7, Volume 6, Issue 2 - Serial Number 19, 1396, Pages 95-125 PDF (368.31 K) | ||
| Authors | ||
| سید علی جعفرپور* 1; حسین نورانی1; مسعود رضایی2 | ||
| 1دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
| 2دانشگاه تربیت مدرس | ||
| Abstract | ||
| اثر روشهای مختلف استخراج (سوکسله، فراصوت، حلالی و پخت) بر بازدهی، کیفیت و ترکیب اسیدهای چرب روغن استخراج شده ازفراوردههای جنبی کپور معمولی (سر و امعا و احشا) مقایسه شد. برای تعیین کیفیت روغن استخراجی، شاخصهای پراکساید، تیوباربیتوریک اسید، اسیدهای چرب آزاد، مزدوجهای دیان و قهوهای شدن غیرآنزیمی و همچنین ترکیب اسید چرب اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد روشهای سوکسله و فراصوت بالاترین بازدهی را در مقایسه با سایر روشها داشت. علاوه بر این، روش پخت با بازدهی 22/3 درصد دارای کمترین بازدهی نسبت به سایر روشها بود (05/0p<). اندازهگیری شاخصهای کیفی بیانگر بیشترین و کمترین مقادیر شاخصهای پراکساید، تیوباربیتوریک اسید، اسیدهای چرب آزاد و قهوهای شدن غیرآنزیمی بهترتیب در روغن استخراج شده به روش فراصوت و پخت بود (05/0p<). بر این اساس، بیشترین و کمترین کیفیت روغن استخراجی بهترتیب متعلق به روش پخت و فراصوت بود. در روغن استخراج شده به روشهای مختلف از فراوردههای جنبی کپور معمولی، مقادیر بالایی از اسیدهای چرب تک غیراشباع وجود داشت. علاه بر این، روغن استخراجی به روش فراصوت دارای مقادیر بیشتری از دو اسید چرب DHA و EPA نسبت به سایر روشها بود. | ||
| Keywords | ||
| کپور ماهی معمولی; استخراج روغن; روش فراصوت; روش پخت; روش حلالی | ||
|
Statistics Article View: 223 PDF Download: 56 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,577 |
| Article View | 20,208,274 |
| PDF Download | 16,193,672 |