بررسی سطوح جایگزینی کنجاله کلزا، پنبه دانه و آزولا در جیره غذایی تیلاپیای نیل | ||
| علوم و فنون شیلات | ||
| Article 6, Volume 6, Issue 2 - Serial Number 19, 1396, Pages 75-93 PDF (385.44 K) | ||
| Authors | ||
| محمد محمدی* 1; نسرین مشایی2; احمد بیطرف3; فرهاد رجبی پور4; حبیب سرسنگی علی آباد5; محمود حافظیه6 | ||
| 1مرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور | ||
| 2رییس مرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور و کارشناس محقق | ||
| 3کارشناس محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد | ||
| 4کارشناس محقق مرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور | ||
| 5کارشناس محقق | ||
| 6عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور | ||
| Abstract | ||
| شاخصهای رشد (WG و SGR)، کارایی غذا (FCR، FI و PI) و پروتئین (PER و PCE) ماهی تیلاپیای نیل انگشتقد (Oreochromis niloticus)بهطور همزمان در سه آزمایش طی 12 تیمار و هر یک با سه تکرار ارزیابی شد. تیمار شاهد و سطوح جایگزینی 25، 50، 75 و 100 درصد کانولا و 15، 25، 35 و 45 درصد پنبهدانه بهجای منابع پروتئینی گرانقیمت (پودر ماهی و سویا) و سطوح 13، 21 و 29 درصد آزولا بررسی شدند. میزان شاخصهای رشد، برداشت غذا و مصرف پروتئین در جیره شاهد بهطور معناداری بیشتر از تمامی جیرههای محتوای منابع پروتئین گیاهی بود (05/0p<). با افزایش میزان منابع پروتئین گیاهی به جیرهها، شاخصهای فوق در تمامی تیمارهای جایگزینی منابع پروتئین گیاهی کاهش معناداری نشان دادند. در ضریب تبدیل غذایی و شاخصهای کارایی پروتئین بین جیره شاهد و جیرههای حاوی کانولا (25 و 50 درصد جایگزینی)، پنبهدانه (15، 25 و 35 درصد جایگزینی) و آزولا (13 و 21 درصد) اختلاف معنادار مشاهده نشد (05/0p>). با توجه به نتایج بهنظر میرسد در تمامی اقلام غذایی بررسی شده نکته مشترک عدم خوشخوراکی غذا برای ماهیان تیلاپیا بود که بهدنبال آن کاهش برداشت غذا، پروتئین مصرفی و در نهایت رشد ایجاد شد. در صورت رفع مشکل خوشخوراکی خوراک میتوان انتظار داشت کنجاله کانولا و پنبهدانه بهترتیب تا سطوح 50 و 35 درصد جایگزینی و آزولا تا سطح 21 درصد جیره قابلیت استفاده در جیره غذایی دوره رشدی تیلاپیای نیل را داشته باشند. | ||
| Keywords | ||
| جایگزینی; کلزا; پنبهدانه; آزولا و تیلاپیا | ||
|
Statistics Article View: 199 PDF Download: 65 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,584 |
| Article View | 20,245,784 |
| PDF Download | 16,208,238 |