استخراج اتانولی و جداسازی حلالی ترکیبات ضداکسیدانی از جلبک قهوه ای Sargassum angustifolium | ||
| علوم و فنون شیلات | ||
| Article 1, Volume 6, Issue 2 - Serial Number 19, 1396, Pages 1-16 PDF (539.62 K) | ||
| Authors | ||
| مهدی طبرسا* 1; نیلوفر جوکار برازجانی2; مسعود رضائی2 | ||
| 1استادیار گروه فراوری آبزیان | ||
| 2دانشگاه تربیت مدرس | ||
| Abstract | ||
| در این مطالعه ترکیبات ثانویه جلبک قهوهای S. angustifoliumو خواص ضداکسیدانی آنها ارزیابی شد. عصاره خام جلبک با اتانول 80 درصد بهمدت 4 ساعت استخراج و سپس بهترتیب بهوسیله حلالهای هگزان، کلروفرم، اتیلاستات و آب جزءگیری گردید. بازده استخراج برای عصاره خام 4 درصد و فراکسیونهای بهدست آمده بین 81/2 تا 43 درصد متغیر بود. ارزیابی فعالیت ضداکسیدانی نشان داد که جزءگیری حلال- حلال بهخوبی توانست ترکیبات ضداکسیدانی را جداسازی کند. در میان فراکسیونهای مختلف، فراکسیون اتیلاستات بیشترین قابلیت را در مهار رادیکال DPPH (78/75 درصد)، ABTS (92/88 درصد)، کاهندگی آهن (54/67 درصد) و ضداکسیدانی کل (34/0) نشان داد. بیشترین میزان ترکیبات فنولی در فراکسیون اتیلاستات (86/277 میلیگرم تانیکاسید در عصاره) و کمترین در فراکسیون آبی (36/21 میلیگرم تانیکاسید در عصاره) مشاهده گردید. فعالیت ضداکسیدانی کل با میزان ترکیبات فنولی همبستگی بالایی (88/0R2=) را نشان داد. بهطورکلی نتایج مطالعه حاضر نشان داد که عصاره اتانولی جلبک S. angustifolium دارای ترکیبات زیستفعال عمده بوده و میتواند بهعنوان ضداکسیدان در صنایع غذایی مطرح باشد. | ||
| Keywords | ||
| ترکیبات فنولی; آنتی اکسیدان; استخراج; جلبک قهوه ای | ||
|
Statistics Article View: 254 PDF Download: 90 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,793,324 |
| PDF Download | 15,994,585 |