خواص کارکردی و آنتیاکسیدانی پروتئین آبکافتی تولیدشده از اندرونه ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) با استفاده از روش آنزیمی | ||
| علوم و فنون شیلات | ||
| Article 2, Volume 5, Issue 4 - Serial Number 17, 1395, Pages 13-28 PDF (814.36 K) | ||
| Authors | ||
| رضا صفری1; سهیل ریحانی پول2; سید علی جعفر پور* 3 | ||
| 1هئیت علمی پژوهشکده اکولوژی آبزیان دریای خزر | ||
| 2دانشجو - دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
| 3هئیت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
| Abstract | ||
| هدف از پژوهش حاضر، آبکافت اندرونه ماهی قزلآلای رنگینکمان با استفاده از سه آنزیم فلاورزایم، پاپایین، پپسین و بررسی و مقایسه خواص کارکردی و آنتیاکسیدانی سه نوع پروتئین حاصل است. در زمانهای یکسان، بیشترین درجه آبکافت و بازیافت نیتروژنی، برای پروتئین آبکافتی با فلاورزایم (بهترتیب 05/1 ± 12/23 درصد و 68/0 ± 64/55 درصد) ثبت شد. در تمام pH های بررسی شده (به غیر از دو 8=pH و10=pH) پروتئین آبکافتی با فلاورزایم بهطور معناداری (05/0>p) نسبت به دو پروتئین دیگر حلالیت بیشتری داشت. همچنین شاخص فعالیت امولسیفایری (به غیر از 4=pH) و پایداری امولسیونی (به غیر از 8=pH) نیز در پروتئین آبکافتی با فلاورزایم در pH های بررسی شده بهطور معناداری (05/0>p) بالاتر از دو پروتئین دیگر بود. برای مقایسه خواص آنتیاکسیدانی پروتئینهای آبکافتی از شاخصهای قدرت مهار رادیکال آزاد 2و2 دیفینیل -1- پیکریل هیدرازیل (DPPH) و کاهندگی یون آهن سه ظرفیتی (فریک) استفاده شد و نتیجه اینکه، پروتئین آبکافتی با پپسین بیشترین قدرت مهار رادیکال DPPH و کاهندگی یون فریک را نشان داد (بهترتیب 27/2 ± 59/83 درصد و جذب 013/0 ± 886/0 در طول موج 700 نانومتر). پژوهش حاضر نشان داد، پروتئینهای تولیدشده از این سوبسترا، خواص مطلوبی دارند و عوامل مختلفی از جمله نوع آنزیم مصرفی تا حد زیادی این خواص را تحت تأثیر قرار میدهند. | ||
| Keywords | ||
| آبکافت آنزیمی; قزلآلای رنگینکمان; اندرونه; درجه آبکافت | ||
|
Statistics Article View: 229 PDF Download: 57 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,851,585 |
| PDF Download | 16,036,854 |